Delfin
LIPIK test
Medianno
ZJZ PSŽ Služba za epidemiologiju

6. studenog počinje cijepljenje protiv gripe

31.10.2019. 10:06 | 578 pregleda | Vijesti

Cijepljenje protiv gripe na razini čitave Republike Hrvatske pa tako i naše Požeško-slavonske županije počinje 6. 11. 2019. (srijeda)., obavijest je koju smo zaprimili od Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Piše:
Matija Kulhavi

Za našu županiju osigurano je 6.000 doza cjepiva protiv gripe namijenjenog zaštiti od tipova virusa koji se očekuju u ovoj sezoni.

Koristi se sezonsko cjepivo, a u njegovom su sastavu inaktivirani sojevi virusa A (H1N1), A (H3N2) i dva soja virusa B, dakle - četverovalentno cjepivo.

Cijepljenje je preporučeno u prvom redu starijim osobama, životne dobi 65 godina i starije, kroničnim bolesnicima bez obzira na dob, zdravstvenim djelatnicima, štićenicima i djelatnicima domova za starije, odraslima i djeci s kroničnim bolestima metabolizma (uključujući dijabetes mellitus), bolesti bubrega, oštećenja imunog sustava. Kronični bolesnici se cijepe kod svojih izabranih liječnika, a ostali (stariji od 65 god. i zdravstveni djelatnici) mogu se cijepiti i kod svojih liječnika i u Županijskom zavodu za javno zdravstvo.

Cijepljenje u Zavodu za javno zdravstvo može se obaviti ponedjeljkom, srijedom, petkom od 7,00 do 10,00 h počevši sa 6.11.2019., a u Pakracu utorkom i četvrtkom od 08,30-10,00 h, stoji u priopćenju kojeg potpisuju voditelj Službe za epidemiologiju dr. Ante Vitalia, i ravnatelj ZJZ PSŽ dr. Mato Matijević.