LIPIK test
Delfin
Medianno
RADOVI U TIJEKU

GRAD LIPIK: na šest društvenih domova odvijaju se radovi energetske obnove

01.11.2019. 09:34 | 1045 pregleda | Vijesti

Na području Grada Lipika trenutno se provodi čak šest projekata energetske obnove na društvenim domovima - u Poljani, Antunovcu, Brekinskoj, Marinom Selu, Brezinama i Filipovcu.

Piše:
Matija Kulhavi

Neke od tih radova je 30. listopada obišao i lipički gradonačelnik Vinko Kasana sa suradnicima. Tom je prilikom istaknuto kako svrha svih ovih projekata nije samo postizanje energetskih ušteda, nego i unapređenje radnih uvjeta korisnika ovih objekata, uglavnom raznih lokalnih udruga. Naime, upravo su ovi objekti svojevrsni centri društvenog života svakog naselja u kojem se nalaze, a brojnim udrugama, bilo da se radi o udrugama žena, udrugama mladih ili nekim drugim udruženjima građana, ovi prostori služe za obavljanje niza aktivnosti kojima se bave. Isto tako, ovi se prostori koriste i za održavanje čitavog niza značajnih obljetnica i manifestacija.

Što se tiče svih ovih zahvata rekonstrukcije, oni se uglavnom odnose na radove na pročeljima, odnosno izradi fasade, izmjenama stolarije i vrata unutar fasadnog platna, radove na pojačanju toplinskih izolacija stropa ispod negrijanih tavana, ugradnju novog sustava grijanja te zamjenu postojeće rasvjete.

Nakon energetske obnove, Grad Lipik, kao jedinica lokalne samouprave i nositelj projekata, nastavit će voditi brigu o daljnjem uvođenju mjera energetske učinkovitosti kao i o implementaciji obnovljivih izvora energije.