Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
BOŽIĆNI SAJAM U LIPIKU

Blagdanski ugođaj na Božićnom sajmu u Lipiku!

14.12.2019. 11:32 | 1451 pregleda | Vijesti

Grad Lipik i Turistička zajednica, u susret blagdanima, i ove su godine organizirali tradicionalni Božićni sajam koji se održao u subotu, 14. prosinca.

Piše:
Matija Kulhavi

Božićni sajam u Lipiku održao se na dobro poznatoj lokaciji, u grijanom prostoru šatora nasuprot zgrade lipičke gradske uprave, a podno Jelkinog brijega. Na sajmu je izlagalo četrdesetak raznovrsnih izlagača s prostora čitave Slavonije, a među njima su se posebno isticali izlagači s maslinovim uljem, suhomesnatim proizvodima, čajevima, voćnim prerađevinama, pekmezom i medom, doznali smo od Hrvoja Kovačića, voditelja Turističke zajednice grada Lipika. „Iz ovogodišnje ponude izdvajamo izlagača iz Šibenika, OPG Jakovljević koji nudi hladno predano maslinovo ulje iz vlastitog maslinika, 7 vrsta macerata ulja za konzumaciju i masažu i 6 vrsta ručno rađenih krema za lice i tijelo. Također imali smo i dobru ponudu bučinog ulje, ajvara, mixa prigodnih sirnih i mesnatih poklona. Na štandovima se nudio i veliki izbor božićnih suhih kolača, medenjaka božićnih muffina, paprenjaka, rahatluka i halve.  Moglo se kupiti i desetak vrsta meda te isto toliko vrsta pekmeza za one koji vole slatko. Tradicionalno je bila velika ponuda božićnih ukrasa, paketa, vijenaca, božićnih majica, i prigodnih kompletića za djecu. Cijeli dan je bila prisutna ugostiteljska ponuda, a stanovnici Lipika i Pakraca mogli su uživati u posebnoj ponudi Društva Mađara Pakrac koji su se potrudili i napravili jela mađarskog podneblja. U svakom slučaju bogata u raznolika je bila ponuda na ovogodišnjem Božićnom sajmu.“, izjavio je Hrvoje Kovačić.

Tijekom dana je održan i nastup mališana iz Dječjeg vrtića "Kockica", zatim nastup Mažoretkinja grada Lipika, kao i pjevačke skupine Hungarike iz Daruvara i predstavnika Požeško-slavonske županije na Lidranu 2018. Luke Capana sa svojim dramskim monologom. 

Kasnije je održano paljenje treće adventske svijeće kod adventskog vijenca na Trgu hrvatskih branitelja Lipika, a za vrijeme trajanja Božićnog sajma u šatoru, kod paviljona Izvor u lipičkom perivoju održano je i otvorenje „Božićnog parka“ s 400.000 lampica.

Vrata je otvorila i Kuća Bake Mraz u kojoj vas očekuje pregršt zabave uz marljive vilenjake koji skupa s Bakom Mraz pripremaju sve za dolazak Djeda Mraza!

Doživite blagdanski duh i dođite u Lipik!

FOTOGALERIJA