Delfin 2022
Delfin 2022
Radio Daruvar 2
ZELENA ČISTKA i JEDAN DAN ZA ČIST PARK

Ni loše vrijeme nije omelo Lipičane u čišćenju

19.04.2015. 20:04 | 2070 pregleda | Vijesti

Unatoč lošim vremenskim prilikama 18. travnja više od stotinu Lipičana odazvalo se globalnoj akciji Zelena čistka u sklopu koje je treću godinu održana akcija čišćenja lipičkog parka.

Piše:
Marko Barčan

Među 105 volontera sudjelovali su djelatnici Grada Lipika, Pomoć u kući - Lira, Dječjeg vrtića Kockica, TZ Grada Lipika, Osnovna škola Lipik, Hrvatske šume šumarija Lipik, a priključile su se i broje udruge: Udruga Lijepa Naša, LD Jelen, ŠRD Slavonac, Udruga Djeca Lipika i DVD Lipik.

Očišćeno je područje gradskog parka u Lipiku, uređen park iza zgrade Croatia osiguranja kod Dječjeg vrtića Kockica, korito rijeke Pakre od Baranjske ulice do petlje, oko jezera Raminac i Pjeskara, uz šumske puteve u Kukunjevcu, Jadranska ulica, Poduzetnička zona, Ulica Ivana Mažuranića, Ulica Ivana Gundulića i prikupljeno je oko 10 m3 komunalnog otpada.

Dan ranije, 17. travnja strojno je očišćena divlja deponija smeća u Poljani i odvezeno je na Crkvište 100 m3 komunalnog otpada. Akciji u Poljani priključili su se i učenici Osnovne škole Grigora Viteza Poljana koji su po mjestu sakupljali smeće i uređivali okoliš. Idući tjedan akcija se nastavlja s Mjesnim odborom Dobrovac i Planinarskim društvom Lipa koji su odgodili čišćenje zbog loših vremenskih uvjeta te nepristupačnog terena za čišćenje, saznajemo od Sanele Ždralović, koordinatorice Zelene čistke za područje Lipika koja se zahvaljuje svima koji su ove godine sudjelovali.

Jedan dan za čist park, okupilo je i ovaj put brojne Lipičane koji su prvi put organizirano čistili park prije tri godine. Tad je zbog njegove zapuštenosti bila potrebna teška mehanizacija dok se danas park više kozmetički dotjeruje. Podsjetimo, inicijativu je pokrenuo tada novi gradonačelnik Vinko Kasana koji je, nakon što su Lipičani zajednički park očistili, isti uz blagoslov Gradskog vijeća i kupio za Grad Lipik.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/