LIPIK test
Delfin
Radio Daruvar 2
REZULTATI AKCIJE U PROMETU

U Pakracu zatečen višestruki recidivist - dobio prekršajni nalog na novčani iznos od 10.500,00 kuna

25.05.2020. 08:56 | 2133 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. "četiri glavne ubojice u prometu" (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 124 prekršaja, od čega se ističe 71 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna je izrečena 27-godišnjem vozaču koji je zatečen u prometu u Pakracu u Ulici kralja Tomislava i koji je višestruki počinitelj prometnih prekršaja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.

„U nedjelju 24. svibnja 2020. oko 4.40 sati u Pakracu u Ulici kralja Tomislava, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 27-godišnjaka koji je višestruki počinitelj prometnih prekršaja i koji je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao osobnim automobilom, a odbio je dati na uvid vozačku dozvolu ili bilo koji drugi osobni dokument kako bi se utvrdio njegov identitet. 27-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je sproveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje mu je produljeno zadržavanje u Zatvoru u Požegi u trajanju od pet dana, a također protiv njega slijedi optužni prijedlog.", stoji u priopćenju kojeg potpisuje policijska glasnogovornica Nikolina Janković.