Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
HZTM U GDCK PAKRAC

Humanost usprkos pandemiji; u Pakracu održana druga akcija prikupljanja krvi

25.05.2020. 13:41 | 839 pregleda | Vijesti

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području Pakraca i Lipika održana je prema najavama, iako u donekle drugačijem obliku.

Piše:
Tomislav Ević

U vremenu između prve dvije ovogodišnje akcije prikupljanja tekućine koja život znači, u Hrvatsku je došao i, kako se trenutno čini, kroz nju prošao koronavirus što je s popuštanjem mjera prevencije njegovog širenja stvorilo uvjete za dolazak djelatnika Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Ovaj put samo u Pakrac radi sigurnosnih implikacija koje bi u okviru trenutnih pandemijskih okolnosti donio ulazak civila u krug tvornice Studenac, a prikupljanje krvi organizirano je u prostoru GDCK Pakrac i trajat će do 15 sati što daje priliku i svim Lipičanima i radnicima Studenca koji se i inače odazivaju ovom pozivu da i ovaj put plemenito i humano dobrovoljno daruju krv.

Odaziv je prijepodne bio vrlo dobar, te je akcija tekla glatko uz naravno propisano pridržavanje mjera zaštite i dezinfekcije, ograničavanje broja istovremeno prisutnih osoba te sigurnosnog razmaka, a redovni upitnik koji davatelji popunjavaju dodatno je proširen pitanjima vezanim za koronavirus.

Rezultate druge ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi na području Pakraca i Lipika objavit ćemo nakon primitka rezultata poslije 15 sati.

DODANO U 16 SATI: Dobrovoljnom darivanju krvi pristupilo je 121 osoba od kojih je uvjete za davanje krvi imalo njih 111 što je uobičajen prosjek i pokazatelj da koronavirus nije poljuljao volju dobrovoljnih darivatelja na ovim prostorima, a među onima koji su u drugoj ovogodišnjoj akciji dali krv nalazi se četvero novih darivatelja javila nam je Marija Tomaši iz Gradskog društva Crveni križ Pakrac, rekavši da je iznimno zadovoljna današnjim rezultatima.