Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
OCD DELFIN PAKRAC

Održana motivacijska radionica projekta „Nova znanja nove prilike“

26.05.2020. 11:32 | 666 pregleda | Vijesti

Motivacijsko-informacijskom radionicom održanom danas prijepodne u vijećnici u kompleksu kurije Janković u Pakracu nastavlja se projekt „Nova znanja nove prilike“ javnosti predstavljen još polovinom veljače, a u međuvremenu stavljenom na čekanje radi nemogućnosti provedbe zbog okolnosti nastalih izbijanjem pandemije koronavirusa.

Piše:
Tomislav Ević

Nositelj ovog projekta financiranog sredstvima iz europskih strukturnih fondova je Udruga žena Vukovar koja će ga provoditi na prostoru četiri županije (Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska) u suradnji s Centrom za razvoj i podršku civilnog društva Delfin Pakrac, Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir i udrugom S.O.S. - savjetovanje, osnaživanje, suradnja iz Virovitice, a cilj projekta je osigurati bolju socijalnu uključenost i zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba provedbom ciljanih edukacija uz istovremeno jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s dugotrajno nezaposlenima.

Današnju motivacijsku radionicu vodila je Mirjana Bilopavlović iz OCD-a Delfin Pakrac a ukratko o samom projektu priopćila nam je Mirsada Popović Damjanović iz OCD-a Delfin zadužena za element vidljivosti ovog projekta:

„Program je namijenjen mladim i dugotrajno nezaposlenim osobama vezano uz stjecanje vještina i znanja pisanja EU projekata. Iako smo trebali okupiti 25 kandidata sa srednjom četverogodišnjom školom višom ili visokom do 25 godina starosti, a kako na zavodu trenutno nema kandidata koji spadaju u te okvire pozvali smo sve zainteresirane da se odazovu.

Nakon današnje motivacijsko-informacijske radionice kandidati će proći psihološko testiranje kod psihologinje s područja Vukovarsko-srijemske županije što će se radi još uvijek aktualne pandemije izvesti putem neke od aplikacija za audio video komunikaciju. Od danas prisutnih bit će odabrano osam kandidata od kojih će jedan koji ostvari najbolje rezultate dobiti priliku zaposliti se u Centru za razvoj i podršku civilnom društvu Delfin u Pakracu na pisanju projekata i javljanju na natječaje.

Edukacije će se provoditi u centru za cjeloživotno obrazovanje Algebra ili ustanovi za obrazovanje odraslih Edunova, a iako je u početku bio plan da edukacije provodi Obris od toga smo morali odustati jer nemaju mogućnost za daljinsko provođenje edukacija, tim više jer od osnovne je važnosti da edukacija teče bez prekida kako bi se minimiziralo odustajanje polaznika.

Trenutno će u programu kandidirati po 8 polaznika iz Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, a onima koji kroz ovaj program ne budu direktno zaposleni to će biti evidentirano u elektronskoj radnoj knjižici kao preporuka pri zapošljavanju“.