LIPIK test
Delfin
Medianno

Milijarde eura dobivene pomoći dokaz su izvrsnoga ugleda i poštovanja koje Hrvatska i premijer Plenković uživaju unutar EU

29.05.2020. 17:53 | 468 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sinoć je u Dnevniku HTV-a izjavio kako će Hrvatska osim 10 milijardi eura iz najavljenih europskih sredstava za gospodarski oporavak dobiti još najmanje toliko novca za idući sedmogodišnji proračun, što je izvrsna vijest za cijelu zemlju, a posebno za našu Slavoniju. Naime, za očekivati je da će značajan dio toga novca biti iskorišten i za potporu istočnom dijelu Hrvatske.

"Siguran sam da će premijer Plenković sa svojim suradnicima, kao i dosad, donijeti najbolje odluke za ravnomjerni razvoj Hrvatske, a to znači da će se i kroz nastavak “Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“ i dalje strateški razvijati Slavoniju, time i našu županiju. Što se tiče 10 milijardi eura za gospodarski razvoj, to se odnosi na razdoblje do 2024. godine, a dodatnih još najmanje toliko milijardi eura, iako je realno da će biti i daleko više, dobit ćemo u novom sedmogodišnjem proračunu od 2021. do 2027. godine. Dokaz je to izvrsnoga ugleda i poštovanja koje Hrvatska i premijer Plenković uživaju unutar Europske unije.", istaknuo je prof.dr.sc. Željko Glavić, predsjednik Županijskoga odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije.

Vijesti poput ovih pokazuju da je Hrvatska osnažila svoj suverenitet snažnim pozicioniranjem na razini Europske unije, što je HDZ-u itekako bitno, pogotovo sada u predizborno vrijeme. Oporbi to baš i nije dobro „sjelo“, stječe se dojam, što je i logično jer im Plenkovićevi uspjesi nikako ne idu u prilog. No, kako bilo, građani će ubrzo odlučiti tko će ih voditi iduće četiri godine. Odluka će o tomu pasti na predstojećim parlamentarnim izborima 5. srpnja.

"Tako je, građani će birati i oni će odlučiti tko će ih voditi iduće četiri godine. Nije vrijeme za eksperimente, ne znamo kakvi nas još mogući izazovi očekuju. Zato vjerujem da će građani vođeni tom mišlju izabrati one ljude koji im ulijevaju povjerenje u sadašnjim vremenima, koji su već dokazani i koji su pravi izbor za sigurnost Hrvatske. Uvjeren sam da je to upravo Andrej Plenković s timom svojih suradnika.", zaključio je prof. dr. sc. Glavić.