LIPIK test
Delfin
Medianno
MRRFEU

150.000,00 kn za obnovu crkve Sv. Jurja Mučenika u Donjem Čagliću

10.07.2020. 10:55 | 734 pregleda | Vijesti

U zgradi pakračke Gradske uprave jutros je održano potpisivanje dvanaest ugovora iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa ulaganja u zajednicu koje je s predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja naše županije, kao i s predstavnicima vjerskih zajednica s područja Lipika i Pakraca, potpisao Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova EU.

Piše:
Matija Kulhavi

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU tako će četvrtu godinu za redom nastaviti sufinancirati, ovaj put sa 150.000,00 kuna, nastavak projekta, odnosno završetak izgradnje crkve Sv. Jurja Mučenika u Donjem Čagliću, a ugovor za to je s pomoćnikom ministra potpisao vlč. Roko Ivanović. Također, iz Programa ulaganja u zajednicu potpisani su ugovori za obnovu i prenamjenu nekadašnje kuće časnih sestara u pakračkoj Strossmayerovoj ulici u katolički dječji vrtić (250.000,00 kuna) s vlč. Jozom Zorićem, kao i za uređenje pročelja crkve Rođenja Presvete Bogorodice na pravoslavnom groblju na Gavrinici (50.000,00 kuna) s pakračkim parohom, protojerejom stavroforom Đorđem Teodorovićem.

Za obnovu potkrovlja Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana u Pakracu koji će se prenamijeniti u radne prostore, ravnateljici Marini Major je uručen ugovor vrijedan milijun kuna (700.000,00 kuna iz Programa ulaganja u zajednicu, a 300.000,00 kuna iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice).

Također, ugovori su uručeni i gradonačelnici Pleternice, kao i načelnicima općina Čaglin, Jakšić, Kaptol i Velika te drugim predstavnicima lokalne samouprave i institucija s područja Požeško- slavonske županije.

Sveukupna vrijednost svih ovih ugovora iznosi 2.950.000,00 kuna.

Ovom je prigodom Davor Huška naglasio kako je iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU tijekom proteklih pet godina kroz četiri programa namijenjena razvoju lokalnih zajednica na područje naše županije pristiglo oko 5 pet milijuna kuna nepovratnih sredstava te da vjeruje kako će se takva praksa nastaviti.