LIRA okomiti
LIPIK test
Radio Daruvar 2
PLAVA ČISTKA

Ako ovako nastavimo promatrat ćemo smeće, a ne ribice!

25.04.2015. 14:03 | 1434 pregleda | Vijesti

U organizaciji Udruge Lijepa Naša ogranak Lipik i Grada Lipika 25. travnja tridesetak sudionika očistilo je desnu stranu obale Pakre.

Piše:
Marko Barčan

Vjerojatno je ovo bila i najzahtjevnija ekološka akcija jer se čistilo po vrlo nepristupačnom terenu uz samu obalu po šipražju i granju smeće koje je nanijela rijeka kad je bila nabujalog vodostaja. Sad će i šetači uz Pakru, kojih je sve više na relaciji Lipik - Pakrac od kad su Hrvatske vode napravile sanaciju i nadvišenje, u šetnji uživati u pogledu. 

Sudionici ove akcije obratili bi se svim građanima zajedničkom porukom;

"Lijepo je sjesti i promatrati ribice kako plivaju u vodi, ali pogled na crne vreće "naš današnji ulov" smeća u Pakri je pokazatelj da ako se ovako nastavi bacati smeće u skoroj budućnosti nećemo moći uživati promatrajući ribice kako plivaju već smeće koje je uništilo mnoge životinje i njihove domove (staništa).
Mi smo samo djeca, ali znamo "sve smeće što bacimo u prirodu to nam se i vrati" - kao bolest, kao zatrovane vode, životinje u prirodi mogu pojesti naše smeće i uginuti. Molim vas prestanite bacati smeće u prorodu jer mi želimo uživati u njoj!"

Ova akcija nosi naziv Plava čistka, a održana je u sklopu regionalne akcije Mediterranean i globalne akcije World Cleanup 2015.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/