LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga

Pridružite se akciji prikupljanja slikovnica i knjiga za djecu iz lipičkog Dječjeg doma

10.02.2021. 11:29 | 292 pregleda | Vijesti

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Ovoj se akciji pridružila  pakračka Gradska knjižnica, a njezina ravnateljica Monika Lucić Fider ovom je prilikom izjavila sljedeće: „Darivanje svoje knjige ili slikovnice drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči nas koliko je lijepo i važno pomagati.“.

Piše:
Compas

U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala, govori nam UNICEF-ovo istraživanje provedeno 2012. godine, a u kojem je sudjelovao 1621 roditelj.

Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu. Upravo stoga u pakračkoj su knjižnici odlučili organizirati akciju prikupljanja slikovnica i knjiga za djecu iz lipičkog Dječjeg doma, odnosno Centra za pružanje usluga u Zajednici Lipik.

I ovim putem pozivaju sve građane da slikovnice i dječje knjige koje su njihova djeca prerasla ili ih jednostavno više ne trebaju, donesu u knjižnicu, čiji će se djelatnici pobrinuti da dođu na svoju novu adresu i pronađu nove čitatelje, upravo u CZPUZ Lipik.

Akcija prikupljanja traje do 14.2, a knjige se mogu donijeti svaki dan u radno vrijeme knjižnice (ponedjeljak i četvrtak: 10 - 18 h, utorak, srijeda, petak: 7.30 - 15.30 h, radna subota: 20.2., od 7.30 - 12.30 h).

Ova akcija provodi se u sklopu nacionalne kampanje Čitaj mi - pod geslom ČITAM, DAM, SRETAN SAM - SVOJU KNJIGU DARUJ I TUĐE SRCE OBRADUJ!