PUKE banner
PUKE banner
Hotel Pakrac 365
Deset novih darivatelja krvi

U prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno 114 doza

02.03.2021. 08:01 | 510 pregleda | Vijesti

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu jučer je u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lipik održana prva ovogodišnja akcija darivanja krvi. Akcija je održana u skladu s epidemiološkim mjerama, a krv je dalo 114 darivatelja od ukupno 121 koji je pristupio. Među njima je bilo desetero njih koji su se na ovaj humani čin odlučili po prvi put.

Piše:
Compas

 

 

 

U Gradskom društvu Crvenog križa Pakrac izuzetno su zadovoljni s odazivom, a posebno zahvaljuju dobrovoljnim darivateljima krvi koji su se, svjesni svakodnevnih potreba za krvlju, i u ovoj izvanrednoj situaciji epidemije koronavirusa, iskazali i ovaj put.

Da vas i ovom prilikom podsjetimo, osim što darivanjem krvi potencijalno spašavate nečiji život, možete imati i direktne financijske koristi jer tako možete biti oslobođeni plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja, što punoljetni muškarci ostvaruju nakon 35, a žene nakon 25 dobrovoljnih darivanja krvi.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi održat će se 31. svibnja, a valja istaknuti kako su tijekom četiri prošlogodišnje akcije, koje su provedene u Lipiku i Pakracu, djelatnici Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba uspješno prikupili 399 doza krvi - 114 u veljači, 111 u svibnju, 92 u kolovozu te 82 u studenom.