PUKE banner
AS Obrt - vertikalni do 21.8
Vera Pečanić
Radovi u tijeku

Niz infrastrukturnih gradilišta na području Dobrovca

03.03.2021. 13:27 | 798 pregleda | Vijesti

U sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Lipik-Pakrac“ na području Dobrovca danas su započeli konkretni radovi. Preciznije, radovi se izvode u Ulici hrvatskih branitelja na izgradnji kanalizacijske mreže, a nastavit će se i na području čitavog naselje Dobrovac, kao i dijela naselja Kukunjevac.

Piše:
Matija Kulhavi

Radove su tijekom jutarnjih sati obišli lipički gradonačelnik Vinko Kasana te predsjednik Gradskog vijeća Mladen Dolić, a obojica su ovom prilikom iskazali zadovoljstvo viđenim.

Gradonačelnik Kasana je rekao kako je ovo nastavak aglomeracije, što je bilo i najavljivano. „Potreba za izvođenjem ovih radova je bila velika, a građanima zahvaljujem na dosadašnjem strpljenju. Sad kad se s ovim građevinskim zahvatima započelo, očekivan je njihov nastavak na kompletnom području Dobrovca i dijelu Kukunjevca.“, izjavio je gradonačelnik te dodao da djelatnici poduzeća Lonja-Strug d.d. rade na nastavku izgradnje magistralnog cjevovoda Gaj - Dobrovac

Također je dodao kako se očekuje raspisivanje natječaja za rekonstrukciju Vatrogasnog doma u Dobrovcu s obzirom na to da je prošle godine napravljena projektna dokumentacija i projekt obnove.

Na mjesno groblje dovest će se voda, a u planu je i izgradnja tzv. „prstena“ (Ulica hrvatski branitelja do groblja), što podrazumijeva nasipavanje i pravljenje ceste koja će zadovoljiti potrebe građana prilikom korištenja groblja, odnosno lakšeg pristupa tijekom održavanja sprovoda, kao i prilikom posjeta posljednjim počivalištima svojih najmilijih.

Preko Županijske uprave za ceste je raspisan natječaj za izgradnju nogostupa od kružnog toka do Vatrogasnog doma, u sklopu čega će biti izgrađena i autobusna stanica.

Isto tako,  HEP će u Poduzetničkoj zoni u Dobrovcu graditi solarnu elektranu od 5 MW iz čega je evidentno kako se na području Grada Lipika nastoje iskoristiti svi vidljivi resursi, pa i sunčana energija.