LIPIK test
delfin3
Medianno
Sastanak Gradonačelnika i MO POLJANA

S obzirom na infrastrukturna ulaganja Poljana je veliko gradilište; raspravljalo se i o budućim planovima

11.03.2021. 11:06 | 633 pregleda | Vijesti

U prostoru obnovljenog Društvenog doma u Poljani 9. ožujka gradonačelnik Vinko Kasana i direktor gradskog komunalnog poduzeća Lipkom Marijan Strganac održali su sastanak s članovima Mjesnog odbora Poljane na čelu s predsjednikom Vladom Stakorom. Tijekom sastanka je bilo govora o aktualnim radovima koji se odvijaju na području Poljane, kao i o prijedlogu plana rada u predstojećem periodu.

Piše:
Matija Kulhavi

 

 

Poljana je najveće naselje u zapadnom dijelu Grada Lipika prema kojem gravitiraju okolna naselja i svjesni toga s posebnom pažnjom uređujemo ovo mjesto, rekao je lipički gradonačelnik Vinko Kasana. Naime, u Poljani su smještene sve potrebne institucije i infrastruktura koja je potrebna za normalan život; od liječničke i stomatološke ambulante, ljekarne i pošte pa sve do vrtića i škole.

S obzirom na infrastrukturna ulaganja, Poljana je i jedno veliko gradilište. Tako se na sastanku analiziralo sve ono što je u proteklom razdoblju učinjeno te je konstatirano da je napravljeno zaista puno toga.

Vidljivo je to da je središte Poljane u potpunosti promijenilo svoju vizuru u pozitivnom smislu. To podrazumijeva kompletno uređenje Društvenog doma, energetsko uređenje osnovne škole i gradnja dječjeg vrtića.

Rečeno je kako se nakon završetka gradnje vrtića planira ići u uređenje okoliša oko Društvenog doma i tad će taj prostor dobiti onu konačnu koncepciju.

Izgradnja pješačke staze, preprojektiranje projekta sportske dvorane

U pogledu sigurnosti, stanovnicima Poljane u sljedećem razdoblju potrebna je pješačka staza koja se proteže niz Gajevu ulicu do centra (do semafora) i zatim Antunovačkom ulicom do Antunovca. Također, u planu je preprojektirati postojeći projekt sportske dvorane koji će biti primjeren broju učenika, ali i članovima lokalnih klubova te građanima za rekreaciju. Realizacijom svega toga Poljana će imati sve ono što imaju veća naselja, odnosno gradovi.

Isto tako, u planu je i završetak kanalizacije, a to podrazumijeva izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Kreće asfaltiranje Varoške ulice

Tijekom sastanka se između ostalog raspravljalo i o asfaltiranju Varoške ulice koje treba započeti krajem ožujka ili početkom travnja ove godine. To je nastavak uređenja prometnica na području ovog naselja. Dosad su uređene Antunovačka i Kolodvorska ulica, Ulica braće Konifke, Ulica braće Salača te preostaje uređenje Kolodvorske ulice Odvojak lijevo.

Ujedno će prema predviđenom planu i programu ići nasipavanje i uređenje poljskih puteva.