Delfin 2022
LIRA okomiti
Medianno
LIRA d.o.o. - RADIONICA

Poduzetnici se informirali o zaštiti vlasništva, komercijalizaciji inovacija i certificiranju proizvoda i usluga

07.04.2021. 11:16 | 633 pregleda | Vijesti

U organizaciji Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o. danas je održana informativna radionica na temu „Informiranje o zaštiti vlasništva, komercijalizaciji inovacija i certificiranju proizvoda i usluga“. Radionici, koju je održala konzultantica Sanja Bogdan Pavlović iz obrta Elis Consulting, pristupili su poduzetnici s područja Lipika i Pakraca.

Piše:
Compas

Radionica održana u prostorima LIRA-e bila je koncipirana u tri dijela. Tako je na samom početku bilo govora o certifikaciji proizvoda kao preduvjetu za izlazak na inozemna tržišta, kao i o mogućnostima i načinima da to poduzetnici provedu i da dobiju sufinanciranje za isto.

Zatim se prisutnima nastojalo približiti sam pojam intelektualnog vlasništva, odnosno što se točno pod tim pojmom podrazumijeva i na koji način se mogu zaštititi na tržištu.

Na kraju se razgovaralo o politici Europske unije, o inovacijama, o (su)financiranju istih i o njihovom značaju u razvoju poduzeća te o tome, kad stvore inovaciju, kako je mogu komercijalizirati.

Informativna radionica s temom „Informiranje o zaštiti vlasništva, komercijalizaciji inovacija i certificiranju proizvoda i usluga“ provedena je u sklopu projekta „Pružanje postojećih i razvoj novih usluga LIRA d.o.o. za poduzetnike“. Ukupna vrijednost projekta je 593.928,38 kuna (sufinanciranje Europske unije iznosi 445.928,38 kuna). Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Razdoblje trajanja projekta je 18 mjeseci (1.4.2020. – 31.10.2021.).


LIRA ispod članka