LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
s ciljem povećanja spremnosti i kapaciteta vatrogasnog sustava

Lipički vatrogasci za sv. Florijana dobili poklon vrijedan 2,5 milijuna kuna

05.05.2021. 09:08 | 1078 pregleda | Vijesti

Prigodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, lipičkim je vatrogascima jučer stigao najljepši poklon – kratko navalno vozilo opremljeno najmodernijom tehnologijom.

Piše:
Matija Kulhavi

Naime, s ciljem povećanja spremnosti i kapaciteta vatrogasnog sustava u okviru projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“ kojeg je provelo Ministarstvo unutarnjih poslova u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lipik dodijeljeno je novo kratko navalno vozilo čija je vrijednost s cjelokupnom opremom oko 2,5 milijuna kuna.

Od zapovjednika DVD-a Lipik Tomislava Stokića doznali smo da je kratko navalno vozilo opremljeno najsuvremenijom opremom i ima svu potrebnu opremu za spašavanje prilikom prometnih nesreća i gašenja požara, odnosno sve vrste alata.

Ovo je definitivno najvrjednije vozilo u voznom parku lipičkih vatrogasaca. Imaju još jedno navalno tehničko vozilo, jedno navalno vozilo i malo zapovjedno, a također u sklopu projekta kojeg provodi Ministarstvo poljoprivrede trebalo bi stići još jedno pick-up vozilo (Ford Ranger).

Posebno mi je drago što je ovako vrijedno vozilo s prvoklasnom tehnologijom stiglo u Lipik. Na neki način ovo je i priznanje našim vatrogascima jer su dobili sredstvo za rad na vrhunskoj razini. Ovim vrijednom vozilima vatrogastvo na području Lipika još će više dobiti na svojoj efikasnosti. Napose i zbog toga što će jedno postojeće vatrogasno vozilo iz Lipika biti prebačeno u DVD Gaj, što daje i dodatnu sigurnosnu dimenziju i na zapadnom dijelu Grada Lipika.", rekao je lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Od nedavno DVD Lipik ima novog predsjednika, odnosno promijenilo se cjelokupno rukovodstvo. Ključne su funkcije preuzeli mlađi naraštaji, dok se oni stariji i iskusniji nalaze u Upravnom i Nadzornom odboru.

Tako je novi predsjednik Mario Šimunović, a njegov je zamjenik Rajko Šurkalović. Renato Takač je novi tajnik, dok je blagajnik Tomislav Galko. Tomislav Stokić je ostao na mjestu zapovjednika, kao i njegov zamjenik David Stojaković.