LIPIK test
LIPIK test
Hotel Pakrac 365
LOKALNI IZBORI 2021.

Tri kanidata za župana/županicu i 155 kandidata za 31 mjesto u Županijskoj skupštini

06.05.2021. 14:52 | 627 pregleda | Vijesti

Državno izborno povjerenstvo objavilo je 3. svibnja na svojim internetskim stranicama kandidacijske i zbirne liste za ovogodišnje lokalne izbore koji će se održati 16. svibnja. U Požeško-slavonskoj županiji radi se o pet lista za izbor članova Županijske skupštine, tri kandidata za župana i zamjenika župana te dva  kandidata za zamjenika župana iz redova pripadnika srpske nacionalne manjine. Birači će svoj glas kandidatima za županijske pozicije moći dati na istim biračkim mjestima na kojima će za deset dana glasati za gradonačelnike i gradske vijećnike svojih gradova.

Piše:
Tomislav Ević

Kandidatkinja za mjesto županice ispred Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika je Antonija Jozić sa zamjenikom Ferdinandom Trohom; ispred Domovinskog pokreta kandidat za župana je Josip Ređo sa zamjenicom Vedranom Vondrak, a ispred Socijaldemokratske partije kandidat za župana je Luka Samaržija sa zamjenicom Arijanom Pospišil. Za izbor zamjenika župana iz redova pripadnika srpske nacionalne manjine kandidaturu su predali Nikola Ivanović ispred Samostalne srpske demokratske stranke te Tamara Puač kao kandidatkinja grupe birača.

Ukupno 155 kandidata s 5 lista natječe se za  31 vijećničko mjesto u Županijskoj skupštini Požeško-slavonske županije; koalicijska lista Domovinskog pokreta i Mosta kojoj je nositelj Josip Ređo, koalicijska lista Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika kojoj je nositelj Željko Glavić, lista Hrvatske seljačke stranke kojoj je nositelj Franjo Odobašić, koalicijska lista Narodne stranke - reformista, Hrvatske seljačke stranke Braće Radić  i Stranke hrvatskih umirovljenika kojoj je nositelj Predrag Livak te lista Socijaldemokratske partije Hrvatske kojoj je nositelj Luka Samaržija.

Stanovnici Lipika zastupljeni su na 4 liste za Županijsku skupštinu. Na listi Domovinskog pokreta i Mosta na 2. mjestu je Vedrana Vondrak, na 13. Goran Bez, na 14. Tomislav Lneniček, na 23. Boris Tutić i na 28. Marija Tomljenović. Na listi HDZ-a i HSU-a na 2. mjestu je Vinko Kasana, na 23. mjestu je Antun Haramija i na 29. je Tatjana Benković. Na listi Hrvatske seljačke stranke na 4. mjestu je Vinko Strganac, na 6. je Virna Krpan, na 9. Đuro Straga, na 15. Katarina Cesarec, na 22. mjestu je Ivana Odobašić, na 26. Jadranka Perinović i na 28. Ljerka Lukić. Na listi SDP-a na 19. mjestu nalazi se Mihaela Žili Petrović.

FOTO: www.pszupanija.hr