delfin3
delfin3
Radio Daruvar 2
Koalicija Mosta, Domovinskog pokreta i nezavisnih PSŽ

Rat pripada povijesti, danas je došlo vrijeme za neke druge bitke

06.05.2021. 14:34 | 1293 pregleda | Vijesti

U sklopu predizbornih aktivnosti pred nadolazeće lokalne izbore, predstavnici i kandidati koalicije Mosta, Domovinskog pokreta i nezavisnih Požeško-slavonske županije, položili su 6. svibnja vijenac kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima na gradskom groblju u Lipiku.

Piše:
Matija Kulhavi

Danas smo došli u Lipik odati  počast svim poginulim hrvatskim braniteljima. Trebamo se duboko zamisliti i mislim da na ovom mjestu trebamo zaboraviti na sve podjele, na stranačku pripadnost i jednostavno odati počast svima onima koji su najzaslužniji za to što danas imamo svoju zemlju i našu predivnu Požeško-slavonsku županiju.“, izjavio je ovom prigodom Josip Ređo, kandidat za župana koalicije MOST-a, Domovinskog pokreta i nezavisnih. On je uputio zahvalu i obiteljima poginulih branitelja, kao i svim stradalim braniteljima.

Rat pripada povijesti i on će uvijek imati svoje mjesto u hrvatskoj povijesti. Međutim, danas je došlo vrijeme za neke nove bitke. Prije svega, bitku protiv korupcije, bitku za demografski oporavak i obnovu te bitku za gospodarski rast i razvoj.“, zaključio je gospodin Redžo.

Na njegovu se izjavu nadovezala i kandidatkinja ove koalicije za zamjenicu župana, Lipičanka Vedrana Vondrak. Ona je naglasila da žrtvu hrvatskih branitelja nikad nećemo i ne smijemo zaboraviti, a istaknula je i to da će se potruditi jače povezati Lipik i Pakrac s Požegom kao sjedištem županije u svim segmentima.

Tomislav Lneniček, kandidat je ove koalicije za gradonačelnika Lipika. Složio se s  onime što su govorili kandidati za župana i dožupanicu i pri tome je naglasio da nas je žrtva hrvatskih branitelja zadužila da ostvarimo sve one snove koje su oni sanjali prilikom stvaranja domovine, kako za sadašnje, tako i za buduće generacije.

Podršku kandidatima ove koalicije došao je dati i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin, napomenuvši kako su  došli odati počast ljudima koji su dali najveću žrtvu u stvaranju države, države u kojoj je stanje trenutno loše. Smatra da bi kandidati koalicije kojoj je došao dati podršku trebali osvojiti što veći broj glasova kako bi bili u poziciji oformiti koalicijsku vlast ili barem utjecati na vlast.