LIPIK test
delfin3
Radio Daruvar 2
KORONAVIRUS: Lipik +29; Pakrac +45

Porast oboljelih na našem lokalnom području

06.05.2021. 22:34 | 993 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Na području Lipika i Pakraca 6. svibnja je bilo aktivno čak 74 slučaja zaraze koronavirusom, od čega 29 s područja Lipika, a 45 s područja Pakraca. Na COVID odjelu Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana hospitalizirano je 18 pacijenata, doznali smo od županijskog epidemiologa dr. Ante Vitalie. U odnosu na prethodno razdoblje, znatan je to porast aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na našem lokalnom području.

Što se tiče današnjih informacija dospjelih iz Županijskog stožera civilne zaštite, doznajemo kako je na prostoru Požeško-slavonske županije trenutno aktivno 377 slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga se 342 osobe nalaze u kućnoj izolaciji, a 35 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 500 osoba, a ukupno je testirano 41729 osoba. Na posljednjem testiranju obrađena su 202  uzorka, od kojih je 39 pozitivno.

Od 5. svibnja i Opća županijska bolnica Pakrac i bolnica hrvatskih veterana pruža građanima uslugu brzog antigenskog testiranja o čemu smo već izvještavali.

Isto tako, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević je najavio kako će sljedećeg tjedna u sportskim dvoranama Lipika i Pakraca biti omogućeno cijepljenje svima onima koji su u ambulantama liječnika obiteljske medicine iskazali interes za istim, a termini će biti objavljeni naknadno.