delfin3
LIPIK test
Hotel Pakrac 365
HRVATSKE ŽELJEZNICE

Radovi na pruzi trajat će do jeseni

22.07.2021. 14:47 | 563 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Nakon što smo jučer objavili vijest o produžetku radova na pruzi Banova Jaruga – Daruvar (pogledaj OVDJE), danas je stigao i odgovor iz HŽ infrastrukture na upit koji smo im prethodno poslali. Zanimalo nas je što točno sanacija kolosijeka podrazumijeva, kolika je vrijednost radova te što ćemo dobiti ovom rekonstrukcijom pruge, odnosno hoće li se ubrzati putovanje vlakom nakon sanacije pruge na navedenoj relaciji.

Odgovor prenosimo u potpunosti.

HŽ Infrastruktura je 5. srpnja 2021. u sklopu redovnog održavanja započela s prvom fazom radova (pripremni radovi) na pružnoj dionici Pakrac – Sirač, koja se nalazi na pruzi L204 Banova Jaruga – Pčelić. Radove izvode Pružne građevine d.o.o. i Sektor za održavanje HŽ infrastrukture, a točna vrijednost radova znat će se po završetku sanacije.

Na spomenutoj dionici u duljini od dva kilometra izvodit će se kompletna sanacija kolosiječne rešetke (zamjena pragova, tračnica i kamenog agregata), dok će se na mostu Krndija te mostu u 33 km pruge zamijeniti mosna građa.

Za vrijeme izvođenja radova putnike će na određenim relacijama umjesto vlakova prevoziti autobusi (https://www.hzinfra.hr/project/banova-jaruga-daruvar/). Zbog posebne regulacije prometa moguća su kašnjenja pa se ispričavamo putnicima i molimo ih za strpljenje.

Završetak radova je u ovome trenutku teško procijeniti s obzirom da radovi ovise o dinamici isporuke materijala, no očekuje se da će to biti na jesen 2021. godine."