banner sezame okoliš
Upit2
Upit1
KONGRES PODUZETNICA JUGOISTOČNE EUROPE

Lipik među prva četiri grada - prijatelja poduzetnica

08.03.2017. 16:23 | 2926 pregleda | Gospodarstvo

Gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana svečano je 8. ožujka na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe u Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu primio povelju "Grad prijatelj ženskog poduzetništva". Lipik je ovime postao jedan od četiri grada koji su prvi u Hrvatskoj, ali i Europi prepoznali žensko poduzetništvo kao poseban segment u koji će se dodatno ulagati.

Piše:
Marko Barčan

Lipik je u društvu Zagreba, Zaprešića i Nove Gradiške čiji su gradonačelnici Milan Bandić, Željko Turk i Vinko Grgić također prepoznali potencijal ovog projekta te im je uručena Povelja.

- Nakon puno aktivnosti koje radimo za naše poduzetnice i poduzetnike na području Lipika, uključivanje u ovaj projekt bio nam je normalan slijed aktivnosti. U našoj gospodarskoj zoni svi su prostori popunjeni, imamo status grad prijatelj poduzetnika i obrtnika, brojne subvencije dajemo našim poduzetnicima, organiziramo brojne edukacije za naše poduzetnike, pa je sasvim logičan korak bio da krenemo još intenzivnije podupirati i žene u poduzetništvu. Ovaj  je projekt idealan za poticaj ženama u poduzetništvu, kojih je na području Grada Lipika više od 40 posto – istaknuo je gradonačelnik Kasana u povodu početka provedbe projekta Grad – prijatelj ženskog poduzetništva koji je premijerno predstavljen na Kongresu.  

Projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva čiji je nositelj Virtualni ženski poduzetnički centar obuhvaća niz aktivnosti koji će se provoditi u suradnji s gradovima, a kako je istaknula Mirela Glavaš, koja je idejna začetnica ovog projekta te ima 24 godine provedene u poduzetništvu, ideja je nastala da bi pomogla svojim kolegicama, a prije svega iskazala potrebu za uzajamnom pomoći lokalne zajednice poduzetnicama.

- Poduzetnice su primjer suradnje, zalaganja i odricanja i kao takve stupovi su svakog društva koje želi prosperitet. One su nezamjenjive, jedinstvene i prijeko potrebne za uspješnu budućnost, u prvom redu samih poduzetnica i njihove djece, a zatim i obitelj za koje se grčevito bore. Primjer su kako žena ženi može biti oslonac, nikako nevolja, rekla je Sanela Dropulić voditeljica Virtualnog ženskog poduzetnilčkog centra.

Brojnija delegacija iz Lipika

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe okupio je preko 650 sudionika od Slovenije do Bugarske, a uz više predavanja i panela bila je ovo prilika da se poduzetnice međusobno povežu te razmjene korisne informacije. Također, bila je ovo još jedna u nizu prilika na kojoj se predstavio Lipik s kampanjom Lipik vas čeka. Uz sudionike predstavljanja Lipika Kongresu je nazočio dio lipičkih poduzetnica, a svojom nazočnošću skup su podržali gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, lipički investitori Zdravko Mikolić i Josip Juroš te direktor Lire Dejan Iličić.

U skoro vrijeme uslijedit će niz aktivnosti i na području Lipika za poduzetnice lipičko-pakračkog područja o čemu najavu čitajte uskoro.