LIPIK test
LIPIK test
Medianno
Sanacija nerazvrstane ceste N2602 u naselju Šeovica, grad Lipik

Asfaltiranje dijela Omanovačke ulice u Šeovici

05.12.2019. 12:07 | 1503 pregleda | Gospodarstvo

Djelatnici poduzeća Iskop Gradnja d.o.o. 5. prosinca započeli su radove asfaltiranja dijela Omanovačke ulice u Šeovici duljine 500 metara, počevši od lokalnog groblja.

Piše:
Matija Kulhavi

Cilj ovog projekta, službenog naziva „Sanacija nerazvrstane ceste N2602 u naselju Šeovica, Grad Lipik“ je omogućavanje sigurnijeg i kvalitetnijeg prometa za stanovnike Šeovice i okolnih mjesta kroz sanaciju ceste.

Radovi su prijeko potrebni s obzirom na to da navedena cesta ima značajna oštećenja koja su nastala uslijed dugotrajnog korištenja, ali i ratnih razaranja. Ona je nesigurna za promet vozila te je zbog uskog kolnika otežano mimoilaženje vozila, stoga sanacija ove nerazvrstane ceste obuhvaća aktivnosti poput popravka udarnih jama (čišćenje otpadnog materijala i ručna ugradnja asfalta u udarne jame), prskanja postojeće podloge bitumenskom podlogom te izrade habajućeg asfaltnog sloja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 190.000,00 kuna, od čega 150.000,00 kuna dolazi iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dok će ostatak financijske konstrukcije biti podmiren sredstvima Grada Lipika.

Početak radova jutros je obišao i lipički gradonačelnik Vinko Kasana koji je tom prilikom izjavio kako je ovo nastavak obnove infrastrukture po naseljima koja se nalaze na području Grada Lipika."Nadgledamo mjesta gdje je infrastruktura najlošija i u skladu s našim mogućnostima usmjeravamo sredstva na ta područja.", naglasio je gradonačelnik dodavši kako se danas odvija sanacija prve dionice Omanovačke ulice u Šeovici dok bi na proljeće sljedeće godine trebala ići sljedeća dionica. "Ograničeni smo financijskim sredstvima, ali svakako planiramo na području Šeovice i Japage sanirati svu lošu infrastrukturu cestovnog prometa, kao što ćemo to iduće godine raditi i u drugim naseljima s područja Lipika.", rekao je gradonačelnik Kasana.