Delfin
Delfin
Medianno
HGK ŽUPANIJSKA KOMORA POŽEGA

Lipik Glas i ove godine dobitnik prestižnog priznanja „Zlatna kuna“

10.12.2019. 09:04 | 1928 pregleda | Gospodarstvo

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Požega 6. prosinca dodijeljene su nagrade najuspješnijim tvrtkama Požeško-slavonske županije. Plakete Zlatna kuna za uspješno poslovanje u 2018. godini dodijeljene su u tri kategorije. Plaketu Zlatnu kunu za najuspješniju veliku tvrtku dobio je Plamen d.o.o. iz Požege, za najuspješniju srednju tvrtku Lipik Glas d.o.o. iz Lipika te Cor d.o.o. iz Požege za najuspješniju malu tvrtku.

Piše:
Matija Kulhavi

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik HGK – Županijske komore Požega Luka Balenović. Predsjednik je zahvalio velikom broju okupljenih na dolasku te im ukratko predstavio stanje gospodarstva u Požeško-slavonskoj županiji. Potom je direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Zvonimir Savić održao stručno predavanje o razvojnim raznolikostima Hrvatske, usporedio je Požeško-slavonsku županija s ostalim regijama Europske unije te je dao poseban naglasak na demografski problem Slavonije. Nakon izlaganja, na svečanom su dijelu sjednice dodijeljene plakete najboljima.

Zlatnu plaketu za najuspješnije srednje trgovačko društvo u 2018. godini dobila je tvrtka Lipik Glas d.o.o. iz Lipika.

Lipik Glas d. o. o. osnovan je 1963. godine te je od 2001. u vlasništvu Isoclima Group iz Italije. Tvrtka je i prije dvije godine dobila ovo prestižno priznanje, a ovo posljednje samo je još jedna potvrda uspješnog poslovanja. U 2018. godini ostvarili su rast prihoda veći od 40 posto te rast dobiti od 80 posto u odnosu na godinu prije. Tvrtka se bavi proizvodnjom automobilskih stakala visokih performansi za niskoserijska, visokobudžetna vozila kao što su McLaren, Lamborghini, Bentley, Aston Martin i drugi te proizvodnjom stakala za vlakove, brodove i jahte, a gotovo cjelokupnu proizvodnju izvoze. Trenutno zapošljavaju 274 radnika.

Izvor: https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-pozega