LIRA okomiti
Narodne kupke vanjski
LIRA vodoravni
Program povodom Dana Grada Lipika

Franciškovo u Lipiku - blagdan sv. Franje Asiškog, nebeskog zaštitnika Lipika

26.08.2022. 10:31 | 3015 pregleda | Vijesti

Grad Lipik tradicionalno obilježava Dan grada povodom blagdana sv. Franje Asiškog. Ovogodišnja jesen u Lipiku donosi niz događanja kojima će se obilježiti Dan Grada Lipika i blagdan svetog Franje Asiškog, nebeskog zaštitnika Lipika, koji se slavi 4. listopada. 

Piše:
Compas

Manifestacije počinju u rujnu i traju do sredine listopada. Gastro događanja upotpunjena sajmom te športske i kulturne manifestacije su tradicionalno vezane za posjet Gradu Lipiku. Tako se 24. rujna treba održati nadasve popularni Ajvar fest, kao i Dan kulture nacionalnih manjina koji se treba održati dan kasnije. Nešto ranije očekuje nas i moto defile te okupljanje motociklista u prostorijama kluba Iohannites, a kao kruna svih događanja tu je i tradicionalna Fišijada.

Premijera videospota i pjesme posvećene Lipiku

Ove godine je najposebnija premijera novog videospota i pjesme, koja je napisana posebno za naš grad Lipik, a koja opisuje i prikazuje naš Lipik ispunjen tradicijom i kulturom.  

U međuvremenu u Lipiku se treba održati i 19. dječja biciklistička utrka, Sajam mogućnosti, turnir u boćanju, turnir u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne natjecatelje, šahovski turnir, umjetničke izložbe, promocije knjiga, obiteljski planinarski pohodi oko Lipika te sveta misa.

Organiziralo se puno zanimljivih događanja o čemu ćemo Vas više informirati putem našeg portala i web stranice Turističke zajednice Grada Lipika. Pozivamo sve građane da pozovu svoju rodbinu i prijatelje na posjet Lipiku, da obnovimo Franciškovo u Lipiku s puno veselja. 

 


Toplice Lipik_640x200_tekst