banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
XI. Koncertna sezona u Lipiku.

Zagrebački kvartet u Lipiku

25.05.2018. 15:35 | 1045 pregleda | Vijesti

Šestim redovitim koncertom, u subotu 26. svibnja 2018. nastavlja se XI. Koncertna sezona u Lipiku. Nastupiti će Zagrebački kvartet, nekima poznatiji kao Zagrebački gudački kvartet, sa skladbama G. Gershwina, J. Hajdna i B. Smetane.

Koncert će se održati u Multikulturalnom centru Lipik s početkom u 20 sati, a ljubitelji klasične glazbe imaju priliku uživati u vrhunskom ansamblu i muziciranju.

  1. Gershwin, Lullaby
  1. Haydn, Gudački kvartet u B-duru Op. 76 Br. 4

                 Allegro con spirito

                 Adagio

                 Menuet – Allegro

                 Finale – Allegro ma non troppo

  1. Smetana, Gudački kvartet Br. 1 u e- molu

                       Allegro vivo appassionato

                       Allegro moderatto a la Polka

                       Largo sostenuto

                       Vivace

 

ZAGREBAČKI KVARTET

Osnovan kao prvi trajni i profesionalni ansambl svoje vrste na hrvatskoj glazbenoj sceni, Zagrebački kvartet prvi je koncert održao 25. travnja 1919. godine. Članovi su tada bili Václav Huml, prva violina, Milan Graf, druga violina, Ladislav Škatula (kanije Miranov), viola i Umberto Fabbri, violončelo – redom profesori na konzervatoriju u Zagrebu.

Tijekom devedeset godina djelovanja svoj doprinos Zagrebačkom kvartetu dalo je tridesetak glazbenika među kojima su Stjepan Šulek, Josip Klima, Zlatko Balija, Đorđe Trkulja, Marija Cobenzl, Goran Bakrač, Ante Živković, Josip Stojanović, Goran Končar, Sergej Evseev, Marin Maras i drugi, a današnji sastav čine Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan.

Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4.000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 nosača zvuka za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao npr. Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records itd.

U mnoštvu domaćih i inozemnih priznanja i nagrada ističe se nagrada za životno djelo "Vladimir Nazor" dodjeljena 2009 godine.

 

Prodaja ulaznica pola sata prije početka koncerta na ulazu u Multikulturalni centar.

Cijena ulaznice 20,00 kn, umirovljenici 10,00 kn. Djeca i učenici imaju besplatan ulaz.

-----------------------------------------

Pokrovitelji 11. koncertne sezone u Lipiku: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Lipik.