banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
DANI PIVA DARUVAR 2018.

Festival Malih Nezavisnih Pivovara

10.08.2018. 14:53 | 1437 pregleda | Vijesti

U organizaciji Pivovare Daruvar, i pod pokroviteljstvom Grada Daruvara i Turističke zajednice Daruvar – Papuk danas 10. kolovoza u Daruvaru počinju Dani piva.
Ova, sada već tradicionalna manifestacija posvećena pivu, prvi put je održana 2011. godine i proteklih je godina postala jedna od popularnijih manifestacija na ovim područjima.

Piše:
Tomislav Ević

Njen pokretač Pivovara Daruvar zasigurno je jedan od najznačajnijih simbola ovoga grada i njegove bogate tradicije. Osnovana je još davne 1840. godine na imanju grofa Jankovića i pošto od svojega osnutka pa do danas djeluje na istom mjestu, slovi za najstariju pivovaru u Hrvatskoj, jedinstvenu po načinu proizvodnje piva prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji.

Ovogodišnji program manifestacije Dani piva započinje „Tjednom ljubavi“ u kojem posjetitelji daruvarskih kafića od danas mogu isprobati ponudu piva daruvarske pivovare iz linije Staročeško i Peti element po sniženim cijenama, a sljedeći petak 17. kolovoza na rasporedu je „Dan nezavisnosti“ tj. festival Malih Nezavisnih Pivovara koji će u dvorcu grofa Jankovića početi u 18 sati i trajati sve do ponoći. Svoja postignuća na području proizvodnje craft piva predstavit će 33 male pivovare iz cijele Hrvatske, a družiti se s njima probati što nude imat će svi koji plate ulaznicu koja će koštati samo 50 kuna i kupnjom koje dobijete festivalsku čašu.

U subotu na glavnom gradskom trgu u Daruvaru atmosferu će podizati Psihomodo Pop i Drugi format koncertima koji počinju u 20 sati, ulaz slobodan, a svi posjetitelji imat će priliku uživati u ponudi piva Pivovare Daruvar po specijalnoj cijeni od samo 5 kuna!

Dođite, probajte, uživajte.

Živjeli!