banner sezame okoliš
Streetball 2019. vertikal.
Vinodar 2019
Povijest naših gradova

Pripovijesti iz pakračke i lipičke povijesti na Radio Daruvaru

15.02.2019. 10:27 | 920 pregleda | Vijesti

Radio Daruvar pokrenuo je novi ciklus emisija o spoznajama, istraživanju, kronici vremena, o ljudima i društvu, selima i gradovima. U nedjelju 17.veljače u programu Radio Daruvara na frekvencijama 91,5 MHz i 91,9 MHz, s početkom u 17 sati, na rasporedu je emisija Povijest naših gradova, svake treće nedjelje u mjesecu.

Piše:
Compas

Iz sadašnjosti o dokumentiranoj povijesti iz vremena kada je snijeg bio deblji, pekmez slađi, igre otvorenije, a ljudi osjećajniji, pažljivi u komunikacijama, istinski posvećeni umijeću pisanja, pismima. Ima nas koji kulturu pisanja pisama njegujemo i danas. Jedno takvo pismo otvorilo je put cijeloj priči o Pakracu kakav je bio nekad, prije 40 godina. Kakav je to bio grad, i kakve uspomene je ostavio na ljude ponosne na pakračko podrijetlo u emisiji Povijest naših gradova ispričat će kroničar događaja, slikar i pjesnik, Siniša Njegovan Starek sa svojim Pripovijestima iz pakračke i lipičke povijesti. Na početku pripovijesti bijaše aforizam, riječ je autora…

Iskrenost u vama uvijek sobom nosite,

Time pravu ljudskost, svugdje pronosite.

Umjetnik je aforizmom pozvao slušatelje i čitatelje na budnost. U nedjeljnoj emisiji Povijest naših gradova gost Radio Daruvara Siniša Njegovan Starek odsvirat će melodiju na instrumentu kupljenom u Pakracu prije 90 godina i provjeriti, zna li netko od slušatelja kako se zove instrument na kojem svira i u kojoj je radnji (ime vlasnika radnje) u Pakracu taj instrument kupljen prije 90 godina? Odgovore možete javiti na e-mail adresu Radio Daruvara: radiodar@radio-daruvar.hr, predmet Povijest naših gradova. Slušateljicu ili slušatelja koji točno odgovori na nagradno pitanje, gost emisije nagradit će djelom iz svoje umjetničke zbirke.