LIPIK test
Delfin
Radio Daruvar 2
Hostel Bellevue

Radionica kuhanja zdrave prehrane

06.03.2019. 11:45 | 1607 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

"Izlagači s Dana zdravlja u Lipiku 2018. organiziraju četverodnevnu besplatnu edukaciju - radionicu kuhanja zdrave prehrane "Hranom do zdravog srca". To je udruga za promicanje i očuvanje zdravlja, kako fizičkog tako emocionalnog i duhovnog. U tom pravcu provode različite aktivnosti kao što su edukativna predavanja, degustacije, radionice, vježbaonice i igraonice za djecu i odrasle. Na području Istre imaju mnogo uspješno ostvarenih edukacija. U tom sklopu su i radionice kuhanja koje bismo htjeli organizirati u Lipiku. Radionicom se želi potaknuti konzumiranje zdravih namirnica i educirati stanovništvo kako da pripremaju obroke veganske kuhinje. U Lipik dolaze prvi put i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Lipika i Gradom Lipikom će biti organiziran jedan ciklus od 4 edukativne radionice.", rekao je voditelj Turističkog ureda Hrvoje Kovačić.

Tijekom četiri večeri, od nedjelje do srijede, priređivat će se različiti menui od šest sljedova: juha, namaz, glavno jelo, popečki, salata i slastica. Edukaciju nadziru voditeljica kuhanja i nutricionist, a sve će biti pripremljeno od namirnica biljnog porijekla, bez šećera i margarina, dakle veganski. Planirana je edukacija grupe do 15 ljudi po večeri, a kuhinjski prostor, namirnice i oprema su osigurane tako da polaznici nemaju obvezu korištenja svojih stvari.

Garantirana je opuštena atmosfera s razmjenom iskustava i vrlo ukusna hrana jer nakon pripreme obroka koja traje 2 sata je zajednička večera samostalno pripremljenih jela.

Organizator Udruga "Procvat zdravlja" iz Pule je priredio i poklon iznenađenja za polaznike.

Poziv je otvoren za sve građane Lipika i Pakraca koji žele proširiti znanja o korištenju i kuhanju veganskih namirnica i kojima je preporučena promjena načina prehrane radi smanjenja opasnosti od oboljenja, prvenstveno kardiovaskularnog sustava. Također pozivaju se na edukaciju voditelji te kuharice i kuhari iz raznih tvrtki i ustanova da unaprijede svoja iskustva i znanja, ali i da upotrijebe nove smjerove i trendove kuhanja u poboljšanju zdravlja svojih zaposlenika, pacijenata i djece.

Trajanje edukacije:

10. ožujak (nedjelja) - 11. ožujak (ponedjeljak) - 12. ožujak (utorak) - 13. ožujak (srijeda) u 17.30 sati

Mjesto edukacije: Prostor "Dječjeg doma" Lipik, hostel "Bellevue"

Najava prisustva: 098/575-335 Turistička zajednica grada Lipika