banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Skalnik Malina
IX. IVANJSKI KRIJESOVI U DOBROVCU

Festival janjetine u Dobrovcu - prijave do 19. lipnja (srijeda)

17.06.2019. 09:55 | 1375 pregleda | Najave

U organizaciji Udruge za očuvanje narodnih običaja LIDO Dobrovac 23. lipnja (nedjelja) održat će se tradicionalni IX. Ivanjski krijesovi na igralištu NK Dobrovca, a Dobrovčani su i ove godine pripremili bogat kulturno-umjetnički i zabavni program. Ono što je posebna novost jest to će ove godine i po prvi puta biti održan Festival janjetine koji će zasigurno okupiti brojne znatiželjnike i zaljubljenike u gastronomiju.

Piše:
Matija Kulhavi

Manifestacija će i ove godine započeti tradicionalnom biciklijadom, a nakon nje će uslijediti već spomenuti Festival janjetine uz glazbenu pozadinu tamburaškog sastava „Gelipteri“. Što se tiče ovog iznimno događaja, valja napomenuti kako će organizatori osigurati mjesto i drva, a za najatraktivniju pečenjarsku tehnologiju, te za pečenje i serviranje osigurane su i bogate nagrade. Kotizacija iznosi 200 kuna (povrat kotizacije ekipama koje dođu), a uplate se vrše kod predsjednika udruge LIDO Marijana Poletta (099 454 28 30). Prijave se primaju do 19. lipnja.

Od 18 sati je predviđeno održavanje kulturno umjetničkog programa u kojem nastupaj KUD-ovi, udruge i druge organizacije, a zatim slijedi vrtna zabava uz glazbeni program benda „Plava laguna“. Uz bogatu i šaroliku ugostiteljsku ponudu središnji dio bit će paljenje krijesa iza 21 sat.