LIPIK test
Delfin
Medianno
NAJVEĆA KULTURNO-UMJETNIČKA MANIFESTACIJA HRVATSKIH NACIONALNIH MANJINA

Ovaj vikend

22.08.2019. 13:14 | 850 pregleda | Vijesti

Lipovljani će ovaj vikend od 23. do 25. kolovoza, postati ”državni” centar prezentacije pripadnika svih nacionalnih manjina, koje žive u Hrvatskoj, ali i središte hrvatskog šumarstva, u kojem će nastupiti ekipe iz svih 17 uprava Hrvatskim šuma.

Piše:
Compas

Svi posjetitelji Lipovljana, tih dana, imat će prilike uživati tako, u dvije državne manifestacije, nacionalnih manjina i šumarskoj, te u izuzetno bogatom zabavnom i sportskom programu.

‘Lipovljanski susreti 2019.’ započet će u petak, 23. kolovoza kraćim šumarskim programom uz javno izvlačenje startnih pozicija šumarskih ekipa, nakon čega slijedi zabavna večer, u kojoj će posjetiteljima Lipovljana pjevati ‘Begini’, a nakon njih, sve do jutra ‘Opća opasnost’.

Večer kasnije, u subotu, 24. kolovoza, nakon nastupa pjevačkih i plesačkih grupa nacionalnih manjina, posjetitelje će zabavljati najprije ‘Slavonske lole’, a nakon njih, opet do jutarnjih sati ‘Crvena jabuka’. Inače, drugi i udarni dan ‘Lipovljnskih susreta’, već od 8 sati ujutro, slijedi državno natjecanje šumarskih radnika sjekača, u centru Lipovljana. Prezentacija štandova nacionalnih manjina i tradicijske kulture, zbog šumarskog natjecanja, pomaknuta je na 17 sati, a svečano otvorenje manifestacije ‘Lipovljanski susreti’ i nastup pjevačkih i plesačkih skupina nacionalnih manjina Republike Hrvatske započet će u 20 sati. Okrugli stol o trenutnim pitanjima nacionalnih manjina RH, ove godine bit će održan u subotu, 24. kolovoza u popodnevnim satima u zgradi Osnovne škole u Lipovljanima.

Treći dan ‘Lipovljanskih susreta’, nedjelja, 25. kolovoza, posvećen sportskim natjecanjima za posjetitelje Lipovljana i ‘Susreta’ donijet će, uvijek zanimljivo, natjecanje vatrogasaca ‘Vatrogasni izazov’, te gostovanje pionirskih i veteranskih ekipa GNK ‘Dinamo’ iz Zagreba, ponovo nakon niza godina pauze. Utakmice će se igrati protiv ekipa ŠNK ‘Slavonac’, na igralištu ‘Slavonca’ na Linijama. Uz to, održat će se turnir u misaonoj igri ‘GO’, sportaši će boćati, igrati pikado, ili sudjelovati na biciklijadi, a kuhat će se čorbanac i fiš paprikaš. Sve će završiti u nedjelju, 25. kolovoza uvečer, zabavom na otvorenom uz grupu ‘Boje noći’.

lipovljani.hr