LIPIK test
Delfin
Radio Daruvar 2
Multikulturalni centar Lipik

Promocija zbirke pjesama Senke Slivar – „Kantice u pijesku“

11.12.2019. 12:48 | 817 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

U petak, 13. prosinca u 18 sati u lipičkom će se Multikulturalnom centru održati promocija zbirke pjesama Senke Slivar – „Kantice u pijesku“.

Senka Slivar, članica je Udruge amaterskih slikara i pisaca „Matko Peić“, Udruge za promicanje kulture i kulturne baštine Lipika „Tilia“, Matice hrvatske te Hrvatskog sabora kulture.

Svoju prvu zbirku poezije „Eros u jutarnjim vrtovima“, Senka Slivar je objavila 2014. godine, a godinu kasnije „Zlatovez ljubavi“, dok je ove godine već objavila i treću zbirku - "Čipkasta oaza sna" u kojoj brižljivo bilježi nadnevke i vrijeme nastanka pjesme, stvarajući tako poetske dnevničke zapise.

Iz recenzije

Poezija pjesnikinje dolazi iz prostora i visina koji su istodobno ono što joj ne pripada i što se čini da smo čitali i nadišli, ali upravo na tom mjestu, gdje sve zapinje, gdje samo na nesigurnu tlu govora, riječi i misli, gdje smo obezglavljeni počinje čuđenje i čudo. Domišljeno i ozbiljno, duhovito, čega nikad dosta, ironično i zaključno nagrađena pjesnikinja se ne zaustavlja, riječ je i o tome da pjesniku netko treba reći što je dobro za njega, dobro je i za nas, dobro za čitatelja, jer: „Na papiru, ipak,/ neka ostanu mudra slova./ Kreneš li ukrivo,/
zagolicat ću te crnim perom.“