LIPIK test
Stoka
Medianno
S rukometnih terena

Loš vikend za naše rukometne kategorije

18.10.2021. 21:12 | 376 pregleda | Sport

Piše:
Compas

 

 

 

SENIORKE

Seniorke Lipika su u 3. kolu 3. HRL Istok ugostile vrlo dobru i mladu ekipu iz Darde. Gošće su bile bolje s 21:29 (11:13).

„Dojma smo da konačan rezultat ne pokazuje pravu sliku stanja na terenu. Naime, naše djevojke su bile ravnopravan protivnik gotovo 50 minuta, ali crna rupa sredinom drugog poluvremena uzrok je poraza. U razdoblju od 36. do 46. minute, kod rezultata 16:16, gošće iz Darde rade seriju 0:7 te odlaze na nedostižnu prednost.“, izjavio je trener Ivan Macura.

Najefikasnija u redovima ŽRK Lipika bila je Ivana Šimunović s 10 postignutih pogodaka. Tri pogotka je dodala Ana Kurić, dok je tercet Hana Basarić, Nika Čelec i Tamara Šolinc 2 puta tresao protivničku mrežu. Po jednom su se u strijelce upisale Nina Babojelić i Ana Čičković. Još su nastupale vratarka Leonarda Pejša te Josipa Grgić, Lea Jurjević, Erna Grčević i Marija Klaić.

Svoje prve bodove, rukometašice će tražiti sljedeće kolo, kada gostuju u Đakovu kod istoimenog domaćina.

 

U-14

Djevojčice rođene 2007./2008. također su započele svoje natjecanje. One su u 1. kolu 1. HRL, gostovale u Novskoj te upisale uvjerljiv poraz 33:12 (13:6).

Fizičke dominantnije djevojke iz Novske nisu dopustile iznenađenje našim, jako oslabljenim djevojkama te su tako priliku dobile i do 3 godine mlađe djevojčice koje tek upoznaju rukometnu igru.

Za djevojčice su nastupale: vratarka Hana Bošnjaković te Iva Matičić, Jana Matičić (3), Laura Leovac (5), Nika Lopar (2), Petra Krenek, Magdalena Butlar, Lucija Pišonić (1) i Ana Vondra (1).

 

SENIORI

Težak poraz doživjeli su pakračko – lipički seniori u 3. kolu 2. HRL Istok. Domaćin Valpovka je pobijedila rezultatom 43:17 (24:8).

Od samog početka Valpovka je nametnula izrazito visok ritam igre koji naši, oslabljeni, rukometaši nisu nikako mogli pratiti što se vidi i iz konačnog rezultata.

Strijelci za RK „LiPa“ su bili: Robert Mrkalj sa 4 postignuta pogotka. Ivan Macura, Roko Major, Domagoj Vonić i Andrija Krucki su 3 puta tresli protivničku mrežu, dok je Marin Šimić to učinio jednom. Još su nastupali vratari Dominik Jančik i Mislav Vujatović te Karlo Frajfogel, Kristijan Paragi, Matija Hartman i Petar Rudolf Sommer.

Izlazak iz krize, rukometaši LiPe će morati tražiti na još jednom gostovanju. U subotu putuju u Novu Gradišku gdje će pokušati osvojiti prve ovosezonske bodove koji bi im itekako značili.

 

U-17

Svoje natjecanje započela je ekipa U-17 koja se natječe u 1. HRL. Također oslabljeni, gostovali su u Osijeku te ubilježili dva uvjerljiva poraza. U prvoj utakmici od domaćina RK „Osijek“ s 30:17, dok je u drugoj utakmici od njih bio bolje RK „Feniks“, također iz Osijeka, rezultatom 38:20.

Za mlade dečke iz LiPe su nastupali: Roko Plažanin, Karlo Frajfogel (8 pogodaka u dvije utakmice), Ivano Karačić (1), Matija Hartman (10), Karlo Dragutin Lovrić (4), Lovro Nagy (2), Karlo Adžijević (3), Filip Brida te Marin Šimić (9).