LIRA okomiti
LIRA okomiti
LIRA vodoravni
Po prvi puta utrka međunarodnog karaktera

Tradicionalna motocross utrka „Bljesak“ ove nedjelje na Matkovcu

25.04.2022. 12:37 | 785 pregleda | Sport

Predstojećeg Prvog maja, odnosno sljedeće nedjelje, zaljubljenici u motosport doći će na svoje jer motocross staza na Matkovcu ponovno će ugostiti tradicionalnu motocross utrku „Bljesak“, koju i ove godine organiziraju Motoklub Pakrac-Lipik u suradnji s Hrvatskim motociklističkim savezom i pod pokroviteljstvom Grada Pakraca.

Piše:
Compas

Na motocross stazi na Matkovcu u Prekopakri pored Pakraca tradicionalno će 1. svibnja biti vožena motocross utrka za prvenstvo Hrvatske, a po prvi puta će utrka „Bljesak“ i službeno imati međunarodni karakter.

Veliko je to priznanje za članove Moto kluba „Pakrac-Lipik“ koji tradicionalno organiziraju ovo veliko motocross okupljanje najboljih hrvatskih vozača.

Treninzi započinju u 10 sati, start prve utrke planiran je u 12 sati, a svečano otvorenje oko 13:30 sati. Druge utrke po klasama bi prema satnici trebale startati od 15:30, a svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada i priznanja planirana je u 18:30. Vremenska prognoza je povoljna i organizator ističe da će staza biti pripremljena na najvišem nivou.

Uz stotinjak volontera i 23 zavojna suca, za sigurnost vozača brinut će se i dva tima hitne medicinske pomoći te pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Požega i vatrogasci dobrovoljnih društva iz Prekopakre, Pakraca i Velikog Banovca.

U nedjelju se na Matkovcu očekuje nastup više od 100 vozača koji će biti raspoređeni u 10 klasa i vozit će dvije utrke.

Uz elitnu klasu MX Open i MX 2, vozit će i vozači u klasama Veterani B i Veterani A u kojoj će nastupiti i domaći vozač Krunoslav Tonković te u klasama B-Open i B-250 u kojoj će se utrkivati još jedan domaći vozač Bruno Baranček. Zajedno će se na stazi utrkivati i vozači u klasama MX 85 i MX Žene.

Domaćini najbolje rezultate očekuju u klasama u kojima će se utrkivati najmlađi. U klasi MX 50J utrkivat će se dvije domaće uzdanice Leone Tonković i Leo Dvorski, a vjerojatno najviše se očekuje od Stefana Lenčea koji se ove sezone utrkuje u klasi MX 65J.

Jure Kos / Foto: privatna arhiva

Na Matkovcu će u klasi MX 85 nastupiti i mladi Poljančanin Jure Kos koji od ove sezone vozi za Moto klub Šipek i koji je pokazao izvrsnu spremnost na nedavnom Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Slovenije koje se 17. travnja održalo u Savskom Marofu. S obzirom na to da mu je staza na Matkovcu domaća, očekuje se dobar rezultat.

Na Matkovcu posjetitelje očekuje i bogata ugostiteljska ponuda te zabavni sadržaji za najmlađe.


LIRA ispod članka