Delfin 2022
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Uvjerljiva pobjeda

Kelemen ponovno 1. u Koprivnici

23.05.2022. 08:12 | 572 pregleda | Sport

Piše:
Matija Kulhavi

Protekle je subote održan treći po redu Koprivnički polumaraton i utrka na 5 km na kojoj je treći put nastupio Vedran Kelemen. Nakon 2. mjesta 2019. godine i pobjede 2021., ove godine obranio je naslov prvaka s vremenom 17:23, odnosno oko 3,5 min za 1 km.

Kelemen je pobijedio uvjerljivo, s pola minute prednosti, iako je kilometar i pol do kraja osjetio jaku bol u kuku, međutim prednost koju je napravio u prvoj polovici utrke bila je dovoljna da utrku s manjim intenzitetom privede kraju.

"Cilj je bio trčati utrku ispod 17 minuta, i prva 3 km uspio sam se držati dogovorenog s trenerom. U jednom trenutku utrke oštro smo skretati i osjetio sam jaku bol u kuku koji me pomalo boli još od listopada. Tu sam vidio da od osobnog rekorda ništa pa mi je cilj ostao sačuvati prednost i nekako se dovuci do kraja. Vrijeme je bilo teško, temperatura oko 30 stupnjeva, topli vjetar, a i ta ozljeda me malo poremetila.", rekao je Kelemen, kojemu očito staza u Koprivnici dobro leži, a s ponosom ističe gotovo trogodišnju suradnju s trenerom Todorovom iz Kutine i njegovim klubom AK Maratonjare Kutina.

U sljedećim tjednima, uz uvjet da ozljeda nije ozbiljnija, Kelemena čeka jaka utrka na 10 km u Karlovcu na kojoj isto očekuje trčanje osobnog rekorda, a zatim ostavlja otvorenom mogućnost gostovanja na utrci na obližnjem Omanovcu koju organizira Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije "Heroji ne umiru".

Foto: privatna arhiva/ Ak Koprivnica


LIRA ispod članka