LIRA okomiti
Delfin 2022
Medianno
Međunarodno prvenstvo Hrvatske

Naši mladi vozači uspješni su u motocrossu

24.05.2022. 13:50 | 426 pregleda | Sport

Piše:
Compas

U organizaciji Motocross kluba „Petrinja“ na stazi „Zelena dolina“ 22. svibnja održana je 13. utrka Međunarodnog prvenstva Hrvatske u motocrossu.

Na prvenstvu je sudjelovalo 79 natjecateljica i natjecatelja u devet kategorija iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a mladi Poljančanin Jure Kos (MK MX Šipek) u klasi MX 85 osvojio je izvrsno 3. mjesto.

Jure je nakon prve vožnje bio na 5. mjestu, međutim tijekom druge vožnje i odličnog starta, Jure je bio treći tako da je u konačnici osvojio 3. mjesto s 2 boda zaostatka za drugoplasiranim.

Za dva tjedna slijedi utrka u Rakovom Potoku te 11. i 12. lipnja MX Euro u Sloveniji (Orehova Ves).

U Petrinji je vozio i Kutinčanin Leo Dvorski (MK Pakrac Lipik) koji je u kategoriji MX 50 također osvojio sjajno 3. mjesto.

 

Međunarodnog prvenstva Hrvatske i Alpe Adria kup u Zaboku

Početkom svibnja vozila se i utrka Međunarodnog prvenstva Hrvatske i Alpe Adria kup u Zaboku. Ondje je osim Jure Kosa, koji je u svojoj kategoriji bio 4., također nastupilo i troje vozača MK Pakrac Lipik.

U klasi B-250 Bruno Baranček je u dvije vožnje osvojio ukupno 15. poziciju od 20 vozača. U klasi MX50J nastupio je i Leo Dvorski gdje je zauzeo ukupno 3. mjesto. Iz kluba ističu da je Leo veoma konstantan, ali i veoma blizu vozačima ispred te očekuju borbu za viši plasman do kraja sezone.

U klasi MX65J nastupio je najbolji vozač našeg lokalnog Moto kluba - Stefan Lenče. Krenulo je s izvrsno odrađenim treningom, gdje je ostvario drugi rezultat, sa samo pola sekunde zaostatka. Prva utrka je bila vrhunska, od odličnog starta pa kroz cijelu utrku gdje je Stefan bio vodeći i na kraju pobijedio. U jednom trenutku imao je i 7 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog vozača.

Druga utrka je bila jednako uzbudljiva kao prva, čak i više, gdje se Stefan vozio na prvoj poziciji sve do pet minuta prije kraja, te vodio žestoku borbu za obranu iste. Tada je došlo do neshvatljive greške zavojnog suca koja je koštala Stefana nekoliko sekundi pa je izgubio prvu poziciju. U želji da vrati prvo mjesto, u jednom dijelu staze dogodio se težak pad. Usprkos bolovima i šoku, nastavio je s utrkom te ipak završio na drugoj poziciji tako da je u ukupnom poretku bio drugoplasirani. S obzirom na to da Stefanova forma raste, biti će jako napeta borba za naslov prvaka klase MX65J.

 


LIRA ispod članka