banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
Treća po redu atletska utrka „NovskaRUN“

Antonija Demartini treća u utrci na 8 kilometara

14.08.2017. 08:11 | 1965 pregleda | Sport

U Novskoj je u subotu održano treće izdanje utrke NovskaRUN. Riječ je o tradicionalnoj utrci koju organizira klub NoGA i koja se trči na 8 i 16 kilometara. Obje staze su kombinacija klasične cestovne utrke i trekinga, jer oko 40 posto staze prolazi lokalnim šumskim putevima. S obzirom da je u subotu u Novskoj padala kiša, tako je blatnjavi šumski put znatno otežao trčanje. To ipak nije previše smetalo Anti Živkoviću koji je s vremenom 56:52 minute ne samo pobijedio na duljoj stazi u muškoj konkurenciji, nego i za čak minutu i 50-tak sekundi popravio rekord staze. Kod dama pobjeda je očekivano pripala Antoniji Orlić, lokalnoj sportskoj super zvijezdi čiji je nedavni rezultat ostvaren na Svjetskom prvenstvu u trčanju u 24 sata (232 kilometara) senzacionalno odjeknuo Hrvatskom. Ona je 16 kilometara pretrčala za 1:13:31 i treći put za redom slavila u Novskoj.

Piše:
Matija Kulhavi

S obzirom na više od 250 prijavljenih trkača, NovskaRUN pretendira postati najveća utrka u Sisačko-moslavačkoj županiji, a dolasci zvijezda poput Antonije i Ante nesumnjivo pozitivno utječu na trend trčanja i rekreacije u Novskoj i okolici.

Antonija Demartini treća u utrci na 8 kilometara

U utrci na 8 kilometara pobjede su pripale Antoniju Đurđeviću i Maji Radočaj, kojima je trebalo oko pola sata za prolazak teškom stazom. Đuro Komlenović bio je drugi, a Andrea Fazlić treći u muškoj konkurenciji, dok su drugo i treće mjesto na toj utrci, u ženskoj konkurenciji, osvojile Ines Mahović Krpan i Antonija Demartini.

Naša Lipičanka, Antonija Demartini sad posjeduje sve medalje s obzirom da je prošle godine osvojila prvo mjesto, a na prvoj utrci koja se održala u Novskoj, bila je druga.

Osim Antonije, predstavnici Lipika i Pakraca na subotnjoj utrci u Novskoj bili su: Doris Torman, Barbara Tukara, Antun Ciglenečki, Marko Ljevar, Darko Škevin, Antonijo Straga, Marijan Delišimunović, Daliborka ŠkevinVedran Hađim i Mirela Gunjević Delišimunović.

 

Izvor: magazin-trcanje.com