Delfin
LIPIK test
Medianno
1.HRLDA DJEČACI A

Dvije uvjerljive pobjede u Požegi

05.02.2019. 10:18 | 948 pregleda | Sport

Piše:
Matija Kulhavi

Dobre vijesti dolaze iz rukometnog kluba LiPa. Naime, Dječaci A trenera Svena Zerdina u Požegi su proteklog vikenda odigrali 11. krug 1. HRLDA Istok te ostvarili dvije uvjerljive pobjede.

U prvoj utakmici dana mladi rukometaši bili su bolji od svojih vršnjaka iz Slatine s rezultatom 22:9. Odlučnim ulazom u utakmicu ostvarili su prednost od 7:0, tako da je već tad utakmica bila odlučena. Razlika je do kraja susreta samo rasla do konačnih +13.

Druga utakmica donijela je gotovo identičan rezultat. Protivnik im je bio RK Mladost iz Donjeg Miholjca. Nakon početnog vodstva protivnika od 0:1, naši mladi rukometaši rade seriju od 9:0 te odlaze na nedostižnu prednost koju su samo povećavali. Krajnji rezultat je glasio 23:9 u korist LiPe.

"Veseli me rukometni razvoj dječaka koji kroz godinu dana pokazuju veliki napredak. Rezultati koje ostvaruju su veoma dobri za prvu godinu natjecanja u službenoj ligi. Ono sto je mnogo važnije, dječacima je pristup treninzima i ponašanje  za svaku pohvalu.", izjavio je trener Sven Zerdin.

Dječaci A se s omjerom od 14 pobjeda i 9 poraza nalaze na devetom mjestu prvenstvene ljestvice 1. HRLDA Istok.

Za RK LiPa su nastupali: vratari Deni Benčić i Lovro Nuić te igrači Hrvoje Čelec, Damjan Potrebić, Lovro Bruneta (15 pogodaka u dvije utakmice), Luka Hrešić (6), Lovro Nagy (3), Ivano Karačić (8), Adrijan Lucić (7), Marin Šimić (2), debitant Karlo Lovrić (3), Gabriel Andričević, Matej Žužinjak (1) te Kristijan Sotonica.

1. HRLDA Istok, 11.krug:

22. kolo: RK LiPa - RK Slatina (9:3) 22:9

23. kolo: RK LiPa - RK Mladost Donji Miholjac (11:2) 23:9