delfin3
LIPIK test
Radio Daruvar 2
MOTOCROSS

Vozači MK Pakrac-Lipik uspješni na posljednje tri trke

18.06.2019. 07:30 | 697 pregleda | Sport

Piše:
Compas

Motocross je 2. lipnja vožen na stazi Karasov brijeg u Kozarevcu, a od vozača iz našeg lokalnog Moto kluba Pakrac-Lipik nastupili su Stefan Lenče u klasi MX50J, Noa Polenus u klasi MX65J, Josip Tessari u klasi B-250, Matija Tessari i Luka Papak u klasi MX-2.

Kako smo doznali od tajnika moto kluba Marka Strage, ponajbolja staza bila je izvrsno pripremljena, prašine nije bilo i na njoj je bio užitak voziti.

Tako je Stefan Lenče svojim izvrsnim vožnjama zauzeo 4. mjesto u prvoj te 3. mjesto u drugoj vožnji pa je u konačnici osvojio 3. mjesto skupivši pri tome 38 novih bodova. Noa Polenus je također super vozio te je u svojoj klasi zauzeo izvrsno 5. mjesto i ostvario 34 boda. Josip Tessari je u svojoj klasi zauzeo 7. mjesto, sa sedmim mjestom u obje vožnje osvojio je novih 28 bodova. Matija Tessari s 8. mjestom iz prve vožnje te 7. mjestom iz druge vožnje zauzeo je 8. mjesto u sveukupnom poretku od 11 vozača u svojoj klasi. Luka Papak se još uvijek oporavljao od ozljede ruke iz Pakraca pa je nastupio s dosta opreza te je zauzeo posljednje mjesto u svojoj klasi.

U Kozarevcu se vozilo i prestižno klupsko natjecanje "Kup Vilka Severa" te su naši juniori osvojili izvrsno 5. mjesto od 8 klubova, a seniori i više nego izvrsno 6. mjesto od čak 16 klubova.

Samo tjedan dana nakon Kozarevca, 9, lipnja, motocross se vozio u Rakovom Potoku.

Matija Tessari već se na treningu nezgodno ozlijedio pa je potražio liječničku pomoć. Trenutno se oporavlja, a u klubu se nadaju kako će oporavak biti potpun i da će se što prije vratiti na staze. Stefan Lenče u klasi MX50J s već standardno dobrim vožnjama zauzeo je 4. poziciju i osvojio novih 38 bodova. Noa Polenus, uz izvrsne vožnje, zauzeo je u prvoj utrci 5. poziciju, a u drugoj utrci 6. poziciju, ali sveukupno je ipak ostao na 6. poziciji s novim 31 bodom.

Luka Papak nije nastupao u Rakovom Potoku već je vozio Prvenstvo Zagorja u Loboru te osvojio 1. mjesto u klasi MX2 Pro što je izvrstan rezultat s obzirom na to da se još uvijek oporavlja od ozljede.

Protekli vikend vozilo se i u Jastrebarskom na stazi Mladina.

Od predstavnika MK Pakrac-Lipik na utrci su nastupili Stefan Lenče u klasi MX50J te Josip Tessari u klasi B-250. Na utrku je došao i Noa Polenus, ali kako MX65J uz OPH su vozili i prvenstvo Europe, nije mogao nastupiti zbog kvalifikacija koje su se vozile u subotu.

Stefan Lenče je bio vrhunski pa je s dva druga mjesta bio sveukupno drugi uz izvrsnih novih 40 bodova. Nedostaje mu samo još jedna stepenica kako bi podigao najviši pehar.

Izvrstan dan imao je i Josip Tessari. On je u svojoj klasi u prvoj utrci bio 8., a u drugoj utrci je malo dodao gas pa završio na 5. mjestu. U ukupnom poretku bio je šesti.

Sljedeća utrka se održava na sam Dan državnosti, 25. lipnja, u Zaboku, gdje se vozi zajedničko prvenstvo Hrvatske i Slovenije pa se očekuje pravi spektakl.