Delfin
LIPIK test
Medianno
ŠPORTSKI KLUB UZGAJIVAČA GOLUBOVA LISTONOŠA „LETAČ“ LIPIK

Golub Maria Ivezića drugi na nacionalnom letu iz Beča!

16.07.2019. 13:34 | 1712 pregleda | Sport

Piše:
Tomislav Ević

Na utrci golubova listonoša, koja je u organizaciji Hrvatskog saveza uzgajivača golubova listonoša održana  u nedjelju 7. srpnja iz Beča, sudjelovalo je 88 natjecatelja s ukupno 1664 goluba.

Dan ranije, u subotu, 478 lipičkih golubova krenulo je posebnim transportom  s golubovima iz Novske, Pakraca, Slavonskog Broda, Đakova i Virovitice na put u Austriju kako bi bili u Beču na vrijeme za start utrke koja je počela u nedjelju u 5:30.

Po sunčanom i vrućem vremenu golub Maria Ivezića iz lipičkog „Letača“ prešao je put od 305.29 kilometara do svog golubinjaka u Lipiku za  4 sata 4 minute i 19 sekundi brzinom od 1249.567 metara u minuti čime se plasirao na ukupno drugo mjesto nacionalne liste.

Za komentar utrke i odličnog rezultata goluba Maria Ivezića upitali smo dopredsjednika ŠKUGL „Letač“ Lipik, Gorana Grafinu:

„Klub „Letač“ Lipik je s nacionalnog leta u Beču ostvario najbolji rezultat među klubovima koji su se na njemu natjecali, s obzirom na plasman naših članova među prvih 30 natjecatelja na nacionalnoj listi. Drugim golubom na nacionalnoj listi ponovili smo prošlogodišnji uspjeh kada je istu poziciju zauzeo Krunoslav Ljevar na nacionalnom letu koji je tada kretao iz Brna u Češkoj. Jako smo zadovoljni postignutim uspjehom s obzirom na veliku konkurenciju u kojoj smo se natjecali.“