Delfin
Delfin
Medianno
PETA PO REDU ATLETSKA UTRKA „NOVSKARUN 2019.“

Lipičanin Vedran Kelemen drugi na utrci u Novskoj

19.08.2019. 10:34 | 957 pregleda | Sport

U Novskoj je u subotu 17. kolovoza održana peta po redu utrka NovskaRUN na kojoj je sudjelovalo više od tri stotine trkačica i trkača te je, prema procjenama organizatora, ovo dosad najposjećenije izdanje.

Piše:
Matija Kulhavi

NovskaRUN je tradicionalna utrka koju organizira Atletski klub Novska, a koja se ove godine trčala u tri kategorije - Wrong turn (3 km), Run the woods (9 km) i Spartana (16 km).

Utrka je i ovaj put bila humanitarnog karaktera jer su prikupljena sredstva od donacija građana i dijela kotizacija za utrku bila namijenjena  Udruzi "Kolibrići" – udruzi roditelja vitalno ugrožene djece.

Vedran Kelemen i ove godine osvojio drugo mjesto

Drugu godinu zaredom sam drugi u Novskoj na utrci NovskaRun, konkretno Run the woods, trail utrci u dužini od 9 kilometara. Prošle sam godine zaostao za pobjednikom preko dvije minute, a ove godine je isti trkač treći s pola minute zaostatka za mnom. Inače mi je Novska najdraža utrka, ne zbog medalja i postignutih rezultata, nego zbog atmosfere koja vlada. Humanitarnog je karaktera, trkači se druže i međusobno podupiru, navijaju jedni za druge, i općenito je vrlo malo rivalstva i ganjanja rezultata a više je neko druženje kroz trčanje i sport, dosta je opuštena atmosfera.“, govori nam Vedran te dodaje da je organizacija besprijekorna, kao i  poklon paketi. „Meni je ovo u godinu dana četvrto drugo mjesto, što je zapravo odličan uspjeh jer sam na većini utrka jedini u prvih 5-6 koji nemaju klub iza sebe. U Novskoj je u tri discipline nagrađeno 18 trkača, što muškaraca što žena, a ja sam jedini "individualac" među njima.“, zaključuje Vedran.

Uz Vedrana, na subotnjoj utakmici koja se održala u Novskoj sudjelovali su Lipičani Barbara TukaraPredrag Kukić i Jasna Molnar Kukić.