Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
S RUKOMETNIH TERENA

LiPa uvjerljivo savladala Zrinski

07.10.2019. 22:26 | 545 pregleda | Sport

Rukometaši LiPe nastavljaju s dobrim igrama i pobjedama. U 3. kolu 3. HRL Istok su pred 300 gledatelja savladali rukometaše Zrinskog iz Bošnjaka 32:21 (21:13).

 

Piše:
Compas

Utakmica je bila izjednačena prvih par minuta, no onda naši rukometaši vrlo brzo stvaraju razliku koju uspješno održavaju do kraja poluvremena koje je završilo 21:13. Međutim, u drugom poluvremenu su ubacili još u brzinu više te gosti to više nisu mogli pratiti. O tome dovoljno govori podatak da je LiPa u 17 minuta drugog poluvremena primila samo jedan gol (29:14). Nakon toga dolazi do malog opuštanja što gosti koriste kako bi ublažili poraz na konačnih 32:21.

Nadodajmo da su se svi igrači upisali u strijelce, a najefikasniji je bio Andrija Krucki s 5 postignutih pogodaka. Četiri pogotka je dodao Ivan Friš, dok su po 3 pogotka djelo Petra Sommera, Matije Šimića, Davida Antonića, Tite Kruckog te Alena Smiljčića. Giuliano Bartoluzzi i Roko Major su postigli 2 pogotka. Po jednom su se u strijelce upisali Antun Gamberger, Ivan Macura, Dino Josipović te Kristijan Paragi. Nastupali su još i vratari Tomislav Kešćec, Dominik Jančik te Mislav Vujatović koji su odlično odradili svoju rolu na vratima.

Ovom pobjedom LiPa je zasjela na prvo mjesto prvenstvene ljestvice s maksimalnim učinkom od 6 osvojenih bodova. Priliku za podebljanjem bodovnog salda, naši rukometaši imaju već ovaj vikend kada su opet domaćini, a gost je ekipa Frankopana.

3. krug, 1.HRLDA Istok:

Za još odličnih pobrinuli su se i naši mladi rukometaši. Dječaci A su gostovali u Đakovu te upisali nove dvije pobjede u 1.HRLDA Istok. Savladali su domaćina RK Đakovo 23:22 te RK Ivan iz Mikanovaca 19:12.

S nove dvije pobjede nalaze se na sedmom mjestu s odličnim omjerom od 5 pobjeda i 1 porazom.

Za dječake RK LiPa su nastupali:

vratari Benčić i Nuić te igrači Čelec, Ristić, Potrebić, Bruneta (20 pogodaka u dvije utakmice), Hrešić (5), Nagy, Karačić (6), A. Žužinjak (4), Šimić (7), M. Žužinjak, Andreatto, Sotonica