LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
S NOGOMETNIH TERENA

Lipik visokom pobjedom završio jesenski dio sezone

18.11.2019. 11:03 | 476 pregleda | Sport

Jesenski dio nogometne sezone u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod-Požega priveden je kraju, a završni susreti bili su rezervirani za lokalne derbije Lipika i pakračkog Hajduka te Dobrovca i Croatie iz Donje Obriježi.

Piše:
Tomislav Ević

Zadnja utakmica jesenskog dijela sezone u Lipik je donijela lokalni derbi u kojem su se sučelili NK Lipik 1925 i Hajduk Pakrac, a potpunom dominacijom na terenu Lipik je odnio 3 boda s jednakim brojem pogodaka u Hajdukovoj mreži, dok Hajduk nije uspio realizirati niti jednu akciju i zatresti mrežu domaćina. Gol Kafke i dva Jiraseka svakako su stavili točku na i jesenskog dijela sezone za Lipik koji je tako popravio dosta loš dojam koji je ostavio na njenom početku.

Nakon 13. kola prvog dijela sezone MŽNL SB-PŽ 2019./2020., Lipik s 22 boda (6 pobjeda, 4 neriješena, 3 poraza) drži 4. mjesto ljestvice dok je Hajduk Pakrac na 8. mjestu sa 16 (5 pobjeda, 1 neriješeno, 7 poraza). Na vrhu ljestvice je Slavonac koji je s 9 pobjeda, 3 neriješena susreta i samo jednim porazom skupio 30 bodova, prati ga Svačić sa samo bodom manje (9pob, 2ner, 2por) dok je treća Mladost S koja je skupila 23 boda (6pob,5ner, 2por).

Drugi derbi igrao se u Donjoj Obriježi i završio je podjelom bodova u dosta teškoj utakmici koja se igrala na vrlo mokrom terenu. Gosti su pogotkom Adžijevića poveli već u petoj minuti prvog poluvremena, a izjednačujući pogodak postigao je Giacometti nakon pogreške gostujućeg vratara u desetoj minuti druge polovice susreta. Podjelom bodova u zadnjem susretu kola pozicija na ljestvici između Dobrovca i Donje Obriježi ostala je nepromijenjena, gotovo jednak učinak obje ekipe. 15 bodova iz 13 utakmica (4 pob, 3ner, 6por), Dobrovac je 10. na ljestvici mjesto iza Donje Obriježi radi lošije gol razlike.