Delfin 2022
Delfin 2022
LIRA vodoravni
Rukometni klub „LiPa“

Djevojčice RK „LiPa“ među 10 najboljih ekipa u Hrvatskoj

21.04.2015. 10:06 | 1476 pregleda | Sport

Djevojčice i dječaci RK „LiPa“ rođeni 2004. i mlađi nastupili su na 15. Prvenstvu Hrvatske u mini-rukometu koje se održalo 19. travnja u Karlovcu. Između 44 sastava koja su nastupila u ženskoj kategoriji djevojčice su zauzele 10. mjesto.

Piše:
Antun Ciglenečki

U kvalifikacijskom dijelu turnira djevojčice su pobijedile u sve tri odigrane utakmice. Pobijedile su djevojčice iz Petrijevaca s 11:9, Ozlja 11:8 i iz Vukovara s 18:3. Uspjehom u susretima kvalifikacijskog dijela turnira ostvarile su izravan plasman među šesnaest najboljih ekipa u Hrvatskoj bez dodatnih razigravanja. U šesnaestini finala igrale su susret s domaćinom natjecanja i favoritom prvenstva, Karlovcem. Protiv Karlovca djevojčice su izgubile utakmicu rezultatom 12:8, a poraz im je donio konačno 10. mjesto u državi. Za RK „LiPu“ nastupile su Lana Osterman, Nika Ljevaković, Patricija Gamberger, Lea Jurjević, Mia Kliba i Gabrijela Madžarević, a u utakmicama ih je vodila trenerica Ivana Kozić. „Ostvareno 10. mjesto u PH je najveći uspjeh od kad su u rad škole rukometa uključene i djevojčice.“, rekao je Antun Gamberger, trener škole rukometa RK „LiPa“.

Dječaci godišta 2004. i mlađi nisu uspjeli ostvariti zapažen rezultat na ovogodišnjem prvenstvu. U prvom kolu poraženi su od RK „April 28“ rezultatom 9:7, potom su ih porazili dječaci iz Benkovca 10:7 i u trećem kolu dječaci iz Zagreba 12:7. Sustav natjecanja omogućuje repesaž pa su dječaci „LiPe“ igrali još dvije utakmice kojima su pokušali izboriti nastavak natjecanja. Pobijedili su dječake iz Zadra rezultatom 10:7 u prvom kolu repesaža, a u drugom kolu repesaža protiv dječaka iz Koprivnice nakon odigranih 9:9 regularnog dijela utakmice u raspucavanju bili su bolji dječaci iz Koprivnice rezultatom 2:1 koji su izborili plasman u sljedeći krug natjecanja. Za RK „LiPa“ nastupili su Marko Rovazdi, Dino Josipović, Niko Čilić, Ivano Karačić, Karlo Frajfogel i Matija Kliba, a vodio ih je trener Antun Gamberger. „Ostaje nam veliki žal što nismo u Karlovac otišli u kompletnom sastavu jer vjerujemo kako bi i dječaci ostvarili dobar rezultat.“, rekao je Gamberger dodavši kako u Karlovcu nisu nastupili u punom sastavu zbog viroze.

U Rukometnom klubu „LiPa“ posebno su ponosni na činjenicu da su nastupili u tri od četiri kategorije koje su se tijekom dva protekla vikenda igrale u Karlovcu kao jedini predstavnici Požeško-slavonske županije na državnom prvenstvu. Također se zahvaljuju gradovima Pakracu i Lipiku bez čije pomoći se ne bi mogli natjecati na ovim zahtjevnim natjecanjima.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/