delfin3
delfin3
Hotel Pakrac 365
S RUKOMETNIH TERENA

Rukometaši Lipe pobjedonosno se vratili s istoka Hrvatske

02.11.2020. 07:12 | 462 pregleda | Sport

Piše:
Compas

Rukometaši LiPe se s mini turneje po istoku Slavonije vraćaju s maksimalna 4 boda. Prvo su u četvrtak u Županji, u zaostaloj utakmici 2. kola 3. HRL Istok, savladali iskusnu ekipu Zrinskog iz Bošnjaka rezultatom 24:30 (15:16). Zatim su u subotu putovali u Osijek te savladali ekipu Tenje 31:34 (14:20).

Imajući na umu da nikad nisu pobijedili utakmicu u Županji, ova pobjeda biva vrijednija. Od prve do zadnje minute su naši rukometaši bili u prednosti te zasluženo pobijedili. U jednom trenutku je prednost iznosila i 8 pogodaka prednosti, no domaćin je pred sam kraj uspio malo ublažiti poraz.

Najefikasniji u redovima LiPe bio je Andrija Krucki s 9 postignutih pogodaka. Pet je dodao tercet Alen Smiljčić, Petar Sommer i Ivan Friš. Ivan Macura je dodao 3, Domagoj Vonić 2 te Roko Major 1. Još su nastupali vrlo dobri vratari Dominik Jančik i Mislav Vujatović te Dino Sadilek, Filip Vuković, Matej Tepurić, Kristijan Paragi te Karlo Frajfogel.

Dva dana kasnije, naši su rukometaši gostovali kod Tenje te vrlo brzo poveli 0:4 i uspješno održavali tu prednost, čak ju i povećali te na poluvremenu imali uvjerljivu prednost od 6 pogodaka prednosti (14:20). No, uporna Tenja je vrlo brzo anulirala prednost te je čak u 45. minuti imala prednost 27:24, no rukometaši LiPe konsolidiraju svoje redove i utakmicu završavaju onako kako su je i započeli te ostvaruju još jednu pobjedu.

Najefikasniji u redovima LiPe je opet bio Andrija Krucki s 8 postignutih pogodaka. Giuliano Bartoluzzi i Dino Sadilek su 5 puta tresli mrežu Tenje, dok su Petar Sommer, Alen Smiljčić i Ivan Macura to učinili 4 puta. Kvartet Kristijan Paragi, Domagoj Vonić, Filip Vuković te vratar Dominik Jančik su se jednom upisali u listu strijelaca. Još su nastupali drugi vratar Mislav Vujatović te Karlo Frajfogel i Roko Major.

Nakon dva uzastopna gostovanja, slijede dvije domaćinske utakmice, protiv Nexea 3 te Orahovice te se naši rukometaši nadaju nastavku ovog lijepog niza.