LIPIK test
delfin3
Hotel Pakrac 365
MOTO KLUB PAKRAC LIPIK

Mladi vozači nastavljaju postizati sjajne rezultate

30.06.2021. 08:04 | 448 pregleda | Sport

Piše:
Compas

Tijekom proteklih nekoliko dana, nakon supercross utrke u Malinu, vozači našeg lokalnog Moto kluba Pakrac Lipik odvezli su 3 utrke u samo tjedan dana, doznajemo od Marka Strage, tajnika kluba.

Velike vrućine nisu nimalo olakšale nastup najmlađim vozačima, koji su se borili kao lavovi. Prva od tri utrke vozila se 20. lipnja u Savskom Marofu.

Nastupilo je četvero naših vozača, sve juniori, a MK Pakrac Lipik zauzeo je ekipno 3. mjesto od ukupno 9 klubova koliko je sudjelovalo.

Stefan Lenče ponovno je vozio obje klase, i MX50 i MX65 te je ostvario sljedeće rezultate. U klasi MX50, s 3. mjestom u obje vožnje, ukupno 3. mjesto. Ispred njega su bili samo vozači iz susjedne Slovenije, što je sjajan rezultat. Odmah po završetku jedne klase Stefan je samo promijenio motocikl i krenuo u utrku s drugom klasom. U klasi MX65 u prvoj je vožnji zauzeo odlično 5. mjesto, a u drugoj vožnji uz probleme s motociklom zauzeo je 12. mjesto, što je bilo dovoljno za izvrsno ukupno 10. mjesto.

Druga dva juniora u klasi MX50, Leo Dvorski i Leone Tonković također su izvrsno vozili te su zauzeli ukupno 7. i 8. mjesto u ukupnom poretku i tako znatno pridonijeli skupljanju bodova za klupski poredak. Izvrsno natjecanje, ali i puno novog iskustva u utrkama za ove najmlađe vozače.

U klasi MX85, natjecao se Jure Kos na svom Kawasaki motociklu te u borbi s iskusnijim i nešto starijim vozačima osvojio odlično 10 mjesto.

Samo dva dana kasnije, 22. lipnja vozila se utrka u Zaboku. MK Pakrac Lipik ondje su također predstavljala ova četiri predstavnika koji su po velikoj vrućini izvukli ono najbolje. Ukupno su opet zauzeli vrhunsko 3. mjesto u ekipnom poretku, ali ovog puta od 10 klubova.

Stefan Lenče već standardan u dvije klase, i to jako naporne. Treba uzeti u obzir da Stefan nema odmor između utrka, već ima tek toliko vremena da promijeni motocikl i nastavi voziti drugu klasu, ističe tajnik Straga.

U klasi MX50 Stefan je odvezao izvrsne dvije vožnje s trećim rezultatom, što je bio krajnji rezultat. Opet se ispred njega nalazilo samo dvoje vozača iz susjedne Slovenije. U klasi MX65 Stefan je zauzeo odlično ukupno 5 mjesto, sa 6. mjestom iz prve vožnje te 5. mjestom iz druge vožnje.

Dva juniora, Leo Dvorski i Leone Tonković također su odvezli fantastično, borili su se s drugim vozačima u svojoj klasi i opet imali izvrstan rezultat. Leo Dvorski zauzeo je 5. mjesto sa 6. rezultatom iz prve vožnje te 5. rezultatom iz druge vožnje, a Leone Tonković 8. mjesto s dva 8. rezultata iz bolje vožnje.

U klasi MX85 marljivi vozač Jure Kos zauzeo je 10. mjesto s 11. rezultatom iz prve vožnje te vrhunskim 8. rezultatom iz druge vožnje. Veoma su bilr naporne obje vožnje, ali posebno u drugoj vožnji Jure je stisnuo gas i odlično završio.

Posljednja u nizu bila je utrka u Rakovom Potoku protekle nedjelje, 27. lipnja.

Naši dečki kao da su već očvrsnuli na ove nesnosne vrućine te su se pojačali s još jednim našim vozačem, tako da smo imali ukupno 5 predstavnika, sve redom juniori.“, naglašava Straga.

Od osam klubova u konkurenciji,  MK Pakrac Lipik zauzima 3. mjesto u ukupnom poretku, i to sa samo 4 boda zaostatka za prvoplasiranim MK MX Šipek.

Zahtjevna staza nije spriječila Stefana da opet vozi obje klase  i ostvari 3. mjesto u ukupnom poretku klase MX50, gdje su opet samo vozači iz Slovenije bili ispred njega te ukupno 5 mjesto u klasi MX65. Sve je to još jedan od pokazatelja u kakvom dobrom smjeru Stafan radi i trenira te da s pravom očekujemo da će ti rezultati biti i bolji u budućnosti, napominje tajnik kluba.

Dvorski i Tonković opet su odradili izvrsne utrke te su zauzeli izvrsne pozicije; Leo Dvorski ukupno 5. mjesto, a Leone Tonković 8. mjesto. Dečki su dali sve od sebe te usprkos velikoj vrućini odradili dvije veoma dobre utrke.

U klasi MX85 bila su i dva asa, Jure Kos i Noa Polenus.

Jure Kos je s 9. rezultatom u prvoj i 8. u drugoj zauzeo fantastično 9. mjesto, dok je Noa Polenus nakon kraćeg izbivanje i povratku utrkama zauzeo izvrsno 11. mjesto u ukupnom poretku.

Ovakav tempo od 3 utrke u samo tjedan dana je strašno za izdržati, ali svi naši predstavnici pokazali su kakvi su borci te smo jako ponosni na njih sve redom ističe Marko Straga te dodaje kako je 3. i 4. srpnja na rasporedu jaka utrka Europskog prvenstva jugozapadne zone gdje ćemo i mi imati našeg predstavnika. Stefan Lenče nastupiti će u klasi EMX65 gdje će snage odmjeriti s najboljim Europskim vozačima.