delfin3
LIPIK test
Hotel Pakrac 2 (365)
NK LIPIK 1925

Mlađe kategorije dobro napreduju; pokrenuta suradnja s NK Poljana

15.09.2021. 11:59 | 514 pregleda | Sport

Mlađe kategorije nogometaša Lipika napreduju i dobro su krenuli u novu sezonu, saznali smo od tajnika NK Lipik 1925 Ivora Podunavca.

Piše:
Tomislav Ević

Posljednji rezultati mlađih kategorija su sljedeći; pretpočetnici su u susretu s Daruvarom poraženi s 8:1 pri čemu je za Lipičane pogodak postigao Husko, početnici su pobijedili Kaptol s 3:0 pri čemu su pogotke postigli Kiš, Leovac i Petar Bakarić, a mlađi pioniri su bili bolji od Omladinca iz Ćurlovca sa 6:0 uz hat-trick Strmote koji je postigao tri gola, dok su po jedan dali Ciganović, Glazer i Luka Salvador. Stariji pioniri pobijedili su Graničar iz Zagrađa s 10:1 pri čemu je tri gola postigao Major, dva je postigao Bahnik, po jedan Akrap, Hruška, Grubić, a pao je i jedan autogol. Juniori su u Velikoj Pisanici poraženi od NK Bilo s 4:1 pri čemu je jedini pogodak za Lipičane postigao Rusmir.

Podunavac ističe i da je NK Lipik 1925 ove godine prijavio tri svoje mlađe kategorije za natjecanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ( U8, U13 i Juniore), a dvije u Požeško-slavonskoj tj. kategorije U10 i U15.

Napomenuo je i da je pokrenuta suradnja s Nogometnim klubom Poljana i njihovom školom nogometa koju vodi kutinski trener Damir Korica; naime radi malog broja djece u Poljani nisu u mogućnosti uključiti se samostalno u natjecanja stoga su se priključili NK Lipiku s kojim će mali nogometaši u svojim kategorijama imati priliku steći iskustvo u susretima s drugima ekipama. Pored treninga koje u Poljani imaju dvaput tjedno, jednom tjedno po njih se dolazi u Poljanu radi treninga u Lipiku, a roditelji ih vikendima vode na utakmice. Takvim kombiniranim treningom na dvije lokacije došli su do razine od tri treninga tjedno koji se trenutno provode u NK Lipiku sa svim mlađim kategorijama, rekao je Podunavac.