LIPIK test
Stoka
Medianno
Multikulturalni centar LIPIK

19. otvoreni memorijalni šahovski turnir „Andrija Jurković“

02.10.2021. 10:41 | 468 pregleda | Sport

U Multikulturalnom centru Lipik danas je oko 10 sati službeno otvoreno 19. izdanje memorijalnog šahovskog turnira „Andrija Jurković“ koji je posvećen preminulom članu šahovskog kluba Pakrac-Lipik koji je organizator turnira.

Piše:
Tomislav Ević

Na šahovskom turniru koji se održava u sklopu programa obilježavanja dana Grada Lipika i pod pokroviteljstvom Grada Lipika i njegove Turističke zajednice, sudjeluje 34 šahista i šahistica koji će igrati prema švicarskom sustavu natjecanja, u 9 kola po 10 minuta.

Uvodne pozdrave okupljenima uputili su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i Zlatko Ivanić i Boris Risek iz Šahovskog kluba Pakrac- Lipik, objasnivši im sustav natjecanja te naglasivši da se nadaju da će dogodine imati priliku organizirati turnir bez epidemioloških ograničenja te poželjevši da, kao i uvijek, pobijedi najbolji. Nagrade su ove godine prema riječima organizatora nešto skromnije, pehar i 500 kuna za prvo mjesto, 300 kuna osvaja drugoplasirani/a, 200 kuna nagrada je za treće mjesto, a specijalne nagrade u vidu medalja rezervirane su za najbolje plasirane kadete i kadetkinje.

Na turniru sudjeluju šahisti i šahistice iz Lipika, Pakraca, Slatine Pleternice, Novske, Hercegovca, Garčina, Nove Gradiške i Jasenovca, a na turniru sudjeluje i Rajna Šargač, bivša šahovska prvakinja Hrvatske. 

REZULTATI:

Prvo mjesto turnira osvojio je Maras Mile, drugi je bio Spoljar Marijan, a treći Čubelić Milan.  Najbolja kadetkinja bila je Hranilović Renata, a najbolji kadet Milinković Dominik.