LIPIK test
Eming
Radio Daruvar 2
Dan kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje

Osnovnoškolci iz Poljane djelima svojih ruku i priredbom izrazili zahvalnost za plodove zemlje

15.10.2015. 14:04 | 1452 pregleda | Lifestyle

Tijekom listopada djeca u vrtićima i školama obilježavaju Dan kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje pa su tako 15. listopada u holu Osnovne škole Grigora Viteza u Poljani učenici održali priredbu i izložbu djela svojih ruku te njihovih majki i baki nastalih od brašna i vode. Uz Dan kruha osnovnoškolci iz Poljane obilježili su i Međunarodni dan seoske žene.

Piše:
Antun Ciglenečki

Ravnatelj osnovne škole u Poljani Tibor Nagy na početku priredbe koju su pripremili učenici škole izrazio je zahvalnost majkama, bakama i tetama učenika koje su kroz udruge žena iz Poljane, Gaja, Marinog Sela i Antunovca pridružile obilježavanju Dana kruha i Međunarodnog dana seoske žene u školi.

Tijekom priredbe nastupio je veliki pjevački zbor učenika škole i skupine učenika koji su izveli nekoliko glumačkih igrokaza što slave jesen, prirodu te plodove polja i sela odnosno žito od kojeg nastaje brašno te na kraju kruh. Tri učenice iz Brezina predstavile su život i znamenitosti iz svog malog sela. Nakon nastupa djece predstavnice udruga žena iz Poljane, Gaja i Marinog Sela predstavile su rad udruga čime je obilježen Međunarodni dan seoske žene, kojeg su Ujedinjeni narodi 1995. godine proglasili da se obilježava 15. listopada.

Na kraju je župnik Gaja i Antunovca vlč. Stjepan Škvorc blagoslovio kruh, peciva i kolače koje su učenici s majkama i bakama izradili te poveo zajedničku molitvu zahvalnosti za plodove zemlje, a učenici šestog razreda poklonili su župniku pogaču u obliku snopa žita koju su samostalno umijesili i ispekli.

Fotogalerija Dan kruha u Poljani(15.10.2015.)