LIPIK test
LIPIK test
Hotel Pakrac 365
Dan kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje

Osnovnoškolci iz Lipika uz molitvu, blagoslov i pjesmu zahvalili se za sve radosti u protekloj godini

20.10.2015. 12:57 | 1564 pregleda | Lifestyle

Tijekom listopada djeca u vrtićima i školama obilježavaju Dan kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje pa su tako 20. listopada u holu Osnovne škole Lipik učenici i nastavnici prigodnim programom uz molitvu, blagoslov, pjesmu i simbolično blagovanje kruha zahvalili Bogu na svim radostima, uspjesima i darovima kojima smo svi tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Piše:
Antun Ciglenečki

U holu osnovne škole u Lipiku učenici i učitelji prostrli su i uredili stolove s pecivima, kruhovima te drugim proizvodima iz polja, vrtova i voćnjaka. Izloženi kruhovi, peciva i ostali proizvodi djela su rada ruku roditelja učenika pripremljenih u suradnji s razrednicima učenika i vjeroučiteljima Slavkom Blaževićem i Ivanom Turuk.

Učenici od prvog do osmog razreda okupili su se oko ukrašenih stolova i pratili su priredbu na kojoj su nastupili učenici pjevačkog zbora te drugi učenici koji su izveli prigodne igrokaze i recitacije. Na kraju programa časna sestra Mirela Štraub uputila je prigodnu riječ te blagoslovila kruh i ostale proizvode izložene na stolovima. Na ovaj način učenici lipičke osnovne škole istaknuli su kako smo svaki dan dok blagujemo kruh pozvani zahvaliti Bogu za dar kruha i biti osjetljivi za one koji ga nemaju.