delfin3
delfin3
SUVERENISTI 2024
MEĐUNARODNI DAN CRVENIH NOSEVA

Cilj je potaknuti svijest o brizi za djecu

15.03.2015. 13:25 | 2060 pregleda | Lifestyle

Na odjelu pedijatrije pakračke bolnice bilo je šareno i veselo 15. ožujka kad su u dopodnevnim satima dječicu posjetile Ivana Mađaroši i Daliborka Ciganović iz interdisciplinarnog logopedsko-psihološkog kabineta ProAnima i Marica Melić iz akcije Lipik – Grad prijatelje djece u društvu klauna Pucka Rajka Šurkalovića te na ovaj način dali svoj doprinos Međunarodnom danu crvenih noseva.

Piše:
Marko Barčan

„Ovim putem odlučili smo razveseliti djecu u našoj bolnici na odjelu pedijatrije i uljepšati im ovaj dan.“, rekla je Ivana Mađaroši i dodaje da je cilj potaknuti svijest o brizi za djecu, te da se inače u svijetu na Red nose day, koji je službeno bio u petak 13.3., prikupljaju donacije i kako se po internetu moglo naći dosta slavnih osoba koje su s crvenim nosevima pozivale na povećanje osviještenosti i o potrebi pomaganja djeci diljem svijeta.

U svijetu se ovaj dan borbe protiv globalnih problema, nasilja, zlostavljanja djece i siromaštva obilježava od 1988. godine, a ovo je prvi put da se na ovaj način isto obilježava u pakračkoj bolnici. Veseli kvartet obišao je osmero djece te planira raznim akcijama i u budućnosti ukazati na potrebitost pomaganja ugroženim skupinama društva.


LIRA ispod članka